donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Teleperformance heeft werknemers nodig

lees ook ...

Surinaamse en Nederlandse diaspora bundelen krachten voor to...

Er werd op 16 februari een cruciale stap gezet in de bevordering van Surinames sociale en economische vooruitgang met het Diaspora Seminar "Wi Na Wan 2.0". Het seminar dat werd gehouden in de vergader...

Een vertegenwoordiging van het bedrijf Teleperformance bracht op woensdag 30 november jongstleden minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) een kennismakingsbezoek. Hierbij was ook een vertegenwoordiging van de Suriname Investment and Trade Agency (SITA) aanwezig.

Teleperformance heeft de minister geïnformeerd over hun bedrijfsactiviteiten en diensten die ze aanbieden, maar hebben ook vanuit hun perspectief als werkgever aandacht gevraagd voor mogelijkheden en uitdagingen op de arbeidsmarkt. Volgens de vertegenwoordigers van Teleperformance is het bedrijf het grootste callcenter in de wereld en is nu al een aantal jaren actief is in Suriname. Het bedrijf richt zich momenteel op verdere uitbreiding, die werkgelegenheid, met zich mee zal brengen.

Mac Andrew zei bij deze gelegenheid dat bedrijven de drijvende kracht vormen achter de Surinaamse economie en dat hij daarom elke uitbreiding en investering toejuicht, vooral als die ook een positieve impact zullen hebben op werkgelegenheid, maar ook op jongeren. Hij verzekerde de vertegenwoordigers van Teleperformance dat het ministerie altijd bereid is om faciliterend op te treden.

Hij verwees in dit verband naar het project ‘Labor Market Alignment with New Industries’ (Afstemming van de arbeidsmarkt op nieuwe sectoren), nadat Teleperformance het vraagstuk van benodigd kader had aangestipt. Met dit project zal het ministerie werkzoekenden de benodigde vaardigheden aanleren, afgestemd op de behoeften van de sectoren.

De bewindsman benadrukte het belang van dialoog, samenwerking en participatie, om zodoende concrete resultaten te behalen, welke de ontwikkeling van Suriname ten goede kan komen en wenste Teleperformance veel succes toe met hun bedrijfsactiviteiten en plannen.

Hopelijk zal Teleperformance de Surinaamse jongeren zeer goed betalen en in vervoer naar het werk voorzien midden in de nacht, zodat onze jongeren niet om half vier in de ochtend door hun vader naar het werk gebracht moeten worden of een taxi moeten nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTeleperformance heeft werknemers nodig