zondag 21 april 2024
24 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
0
(0)

De overheid moet beter communiseren, zegt minister Somohardjo

lees ook ...

President Santokhi bezoekt Huawei-hoofdkantoor in China

Tijdens zijn staatsbezoek aan China bracht president Chandrikapersad Santokhi op 16 april 2024 een bezoek aan het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Daar ontmoette hij Jeff Wang, senior vice-preside...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) gaf op 26 november bij de opening van het Nationaal Overheidscommunicatie seminar in de Ballroom van Torarica aan, dat het belangrijk is dat regeringsleiders middels goede informatiestromen de samenleving blijven voeden met de juiste informatie over het beleid.

Dit bevordert rust, orde en transparantie draagt bij aan de positieve ontwikkeling van Suriname. Deze communicatieseminar werd georganiseerd door het Centrum voor Communicatie en Public Relations (CCPR). Het thema was ‘Goed Bestuur en Communicatie’.

Voorafgaand aan de paneldiscussies werden er inleidingen verzorgd door Shanylla Santokhi over Crisiscommunicatie bij de overheid. Daarna was het Angela van der Kooye met Overheidscommunicatie en Good Governance en als laats was het Tino Lew met het onderwerp Etiquette.

De minister zei dat het communiceren een grote uitdaging is voor de regering . Hij onderkende dat de regering vaak te kort schiet in het verschaffen van informatie die voor rust kan zorgen. Hij merkte op: “Maar vaak genoeg, ligt informatie ook eerder buiten, vooral met de digitale mogelijkheden die onze smartphones bieden. Soms is er wel een bepaalde mate van waarheid in die onofficiële berichtgeving, maar vaak ook fake berichten.”

Tijdens de plenaire discussies kwam naar voren dat uniformiteit van berichtgeving vanuit de overheid en regering heel belangrijk is voor het waarborgen van orde en rust die kunnen zorgen voor de ontwikkeling van het hele land. Transparantie vanuit de regering is ook een voorwaarde om de hele natie mee te krijgen in het verwerven van welzijn en welvaart voor iedereen. Ook zou proactief en dienend leiderschap, de bepalende factor zijn om een hele natie te loodsen naar voorspoed, vooral in periodes van crisiscommunicatie.

Minister Somohardjo toonde zich daarom verheugd met het seminar. “Laten wij starten met het maken van nog meer verbindingen, ook vanuit de overheid”, was de oproep van de bewindsman. Hij was verder ook ingenomen met de tips en tricks die zijn meegegeven tijdens dit seminar. “Wij willen het volk steeds beter voorzien van informatie”.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe overheid moet beter communiseren, zegt minister Somohardjo