dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

12 juni dag Tegen de Kinderarbeid

lees ook ...

Franse delegatie bezoekt Openbaar Ministerie

Waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh, heeft woensdag 22 maart een Franse delegatie op het parket ontvangen. De delegatie bestond uit Nicolas de Lacoste, de Franse ambassadeur, de "Depu...

Op 12 juni 2021 heeft de International Labour Organization (ILO) het startsein gegeven voor het Internationale Jaar van de uitbanning van Kinderarbeid. Daarmee worden overheden, bedrijven, vakbonden en maatschappelijke organisatie opgeroepen om te doen wat ze kunnen om kinderarbeid de wereld uit te helpen. De ILO heeft op deze dag haar vierjaarlijks rapport gepubliceerd met daarin de jongste cijfers over kinderarbeid wereldwijd. De cijfers over de periode 2016-2020 geven aan dat 160 miljoen kinderen wereldwijd kinderarbeid verrichtten – bijna één op de tien van alle kinderen.

Hoewel het percentage kinderen in kinderarbeid ongeveer gelijk is gebleven, is het totale aantal kinderen in kinderarbeid voor het eerst in 20 jaar weer gestegen, en wel met ruim acht miljoen, terwijl het absolute aantal kinderen in gevaarlijk werk met 6,5 miljoen is gestegen. En daarbij is het effect van de COVID-19 crisis nog niet verwerkt, terwijl er veel concrete aanwijzingen zijn dat door de Lockdowns kinderen niet naar school gingen en weer meer gingen werken.

Volgens de ILO vindt 71% van de kinderarbeid alleen al plaats in de landbouw en werken naar schatting 108 miljoen kinderen op boerderijen en plantages over de hele wereld. In Suriname is kinderarbeid niet noodzakelijkerwijs in de landbouw, maar veelal in officieuze baantjes zoals knippaverkoper. Er moet aan gewerkt worden aan de welvaart van de bevolking, want geen ouder wil zijn kind tekort doen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname12 juni dag Tegen de Kinderarbeid