donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

China geeft Suriname geld om gevolgen Covidpandemie te beteugelen

lees ook ...

Vp Brunswijk gevraagd om steun door landbouwers Saramacca en...

Kleine landbouwers uit de districten Coronie en Saramacca hebben gezamenlijk hun zorgen en behoeften geuit tijdens een ontmoeting met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op maandag 19 februari 2024. E...

Suriname heeft een financiële injectie gekregen van de Volksrepubliek China om de gevolgen van de Covid-19-pandemie het hoofd te bieden. De middelen zijn bestemd voor de aanschaf van anti-pandemische en medische benodigdheden, ter waarde van USD 200.000.

De ondertekening van de overhandigingsovereenkomst vond plaats op 02 november 2022, op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Naast Suriname kwamen ook enkele Caribische staten in aanmerking voor deze donatie.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken noemt de donatie één van importante relevantie, omdat deze bestemd is voor de publieke gezondheidszorg. Hij spreekt zijn waardering uit voor de geste vanuit China, die hiermee vriendschappelijkheid en behulpzaamheid toont.

Ambassadeur Han Jing zegt dat dit een gebaar is die van belang is voor de instandhouding van de vriendschappelijke relatie tussen China en Suriname. Hij geeft verder aan dat China het van cruciaal belang vindt om bevriende naties te ondersteunen bij het herstel van de impact die Covid-19 heeft gehad op economieën en hun gezondheidszorg. De diplomaat hoopt dat mede dankzij deze injectie het Covid-19 virus volledig de kop ingedrukt wordt in Suriname.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt zeer verheugd te zijn met de ondersteuning. “Het staat als een paal boven water dat ontwikkelingslanden, die een fragiele economie en gezondheidszorg hebben, het meest de impact zullen voelen van Covid-19.” De functionaris zegt dat deze donatie het ministerie zal helpen om de huidige noden binnen de gezondheidszorg te lenigen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChina geeft Suriname geld om gevolgen Covidpandemie te beteugelen