zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
4
(1)

Registratie stimuluspakket 3 uittreden overheidsdienst 01/12/22

lees ook ...

SHTTC bevordert duurzame economische groei met baktraining i...

Van 27 november tot en met 1 december organiseerde het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met het Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC) een tra...

De regering heeft vanwege het veel te grote ambtenarenapparaat besloten om ambtenaren die vervroegd de dienst willen verlaten een ‘stimuluspakket te geven. Er zijn drie soort stimuluspakketten waarbij voor elk pakket andere voorwaarden gelden. In de periode 1oktober tot en met 31 december 2022 mogen  landsdienaren zich registreren voor één van de stimuluspakketten. Hier bespreken we stimuluspakket 3.

Stimuluspakket 3 is voor landsdienaren die gebruik willen maken van de regeling vastgesteld in artikel 69a, leden 3 en 4 van de personeelswet. Volgens deze wet mag een landsdienaar die schriftelijk daarvoor toestemming heeft gevraagd en gebruik wil maken van de ’18 maanden regeling’, als hij/zij daarvoor toestemming heeft gekregen van de Raad van Ministers, ontslag worden verleend wegens sanering van de Staatsdienst.

Bij de verlening van dit ontslag wordt de ambtenaar het laatstgenoten salaris zoals staat in artikel 74 lid 4 toegekend gedurende maximaal 18 maanden. Daarbij moet de ambtenaar een plan indienen van de op te zetten onderneming.

Aan de ambtenaar wordt ontslag toegekend en krijgt maximaal 18 maanden het laatst genoten salaris toegekend.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegistratie stimuluspakket 3 uittreden overheidsdienst 01/12/22