zaterdag 3 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

Registratie stimuluspakket 3 uittreden overheidsdienst 01/12/22

lees ook ...

Meer klantgerichtheid en klantvriendelijkheid voor bestaansr...

Klantvriendelijkheid is niet overal te vinden in ons land. Klantgerichtheid is ook niet vanzelfsprekend bij dienstverlenende bedrijven zoals banken. Als land moet Suriname een inhaalslag maken op dit ...

De regering heeft vanwege het veel te grote ambtenarenapparaat besloten om ambtenaren die vervroegd de dienst willen verlaten een ‘stimuluspakket te geven. Er zijn drie soort stimuluspakketten waarbij voor elk pakket andere voorwaarden gelden. In de periode 1oktober tot en met 31 december 2022 mogen  landsdienaren zich registreren voor één van de stimuluspakketten. Hier bespreken we stimuluspakket 3.

Stimuluspakket 3 is voor landsdienaren die gebruik willen maken van de regeling vastgesteld in artikel 69a, leden 3 en 4 van de personeelswet. Volgens deze wet mag een landsdienaar die schriftelijk daarvoor toestemming heeft gevraagd en gebruik wil maken van de ’18 maanden regeling’, als hij/zij daarvoor toestemming heeft gekregen van de Raad van Ministers, ontslag worden verleend wegens sanering van de Staatsdienst.

Bij de verlening van dit ontslag wordt de ambtenaar het laatstgenoten salaris zoals staat in artikel 74 lid 4 toegekend gedurende maximaal 18 maanden. Daarbij moet de ambtenaar een plan indienen van de op te zetten onderneming.

Aan de ambtenaar wordt ontslag toegekend en krijgt maximaal 18 maanden het laatst genoten salaris toegekend.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegistratie stimuluspakket 3 uittreden overheidsdienst 01/12/22