donderdag 30 november 2023
30.5 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Basistraing hydrocultuur verzorgd door LVV

lees ook ...

Gonda Asadang benoemd tot nieuwe president-commissaris van S...

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) van de Staatsolie Maatschappij Suriname is officieel het besluit goedgekeurd om Gonda Asadang als nieuwe president-commissaris te benoemen, ter...

Op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een groep van zeventien belangstellenden op dinsdag 30 augustus 2022 een basistraining in hydrocultuur gevolgd. De training werd verzorgd door de afdeling Groenten Onderzoek van het LVV-directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (DLOAV).

De training is ondergebracht binnen het project voor Landbouw Concurrentievermogen van de International Development Bank (IDB). Dit project is gericht op het versterken en verbeteren van het concurrentievermogen van landbouwers. Eerder dit jaar hadden enkele van de participanten van de hydrocultuurtraining een plantvermeerderingstraining gevolgd op het ministerie. Deze is zo goed ervaren door hen, dat zij wederom een groep samenstelden die interesse had voor hydrocultuur.

Het ministerie werd met het verzoek voor een training benaderd, welke, in samenwerking met de IDB terstond werd ingewilligd. Hydrocultuur is het kweken van planten in water, waaraan noodzakelijke voedingsstoffen zijn toegevoegd. Het is een kweekwijze welke steeds vaker wordt toegepast. Het telen van gewassen is een uitdagende onderneming die voortdurend wordt blootgesteld aan weers- en klimaatomstandigheden. Deze spelen een belangrijke rol bij het bepalen van het tempo van de gewasproductie.

Het toepassen van hydrocultuur in een plantenkas leidt tot gunstige groeiomstandigheden waarbij de gewassen beschermd zijn tegen ongunstig weer en verschillende plagen. Hierdoor krijgt men ook producten van betere kwaliteit. Eén van de grootste voordelen is dat dit systeem het mogelijk maakt het heel jaar door gewassen te telen in plaats van te worden beperkt door de seizoenen. Hydrocultuur kan reeds op een kleine oppervlakte worden toegepast.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBasistraing hydrocultuur verzorgd door LVV