woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Na 13 jaar weer basisopleiding junior arbeidsinspecteurs

lees ook ...

Historisch moment: ambassadeur van Saudi-Arabië biedt geloof...

In een historische ontmoeting verwelkomde president Chandrikapersad Santokhi de niet-residerende ambassadeur van het Koninkrijk Saudi-Arabië, Abdullah Muhammad Alsaihani, op het presidentieel paleis. ...

Na 13 jaren is er opnieuw een aanvang gemaakt met de Basisopleiding tot Junior Arbeidsinspecteur. Minister Steven Mac Andrew gaf hiertoe het startsein op vrijdag 29 juli jongstleden middels het toespreken van de aspirant arbeidsinspecteurs. De bewindsman gaf hierbij aan dat er bij elke nieuwe instroom van arbeidsinspecteurs de mogelijkheid zal zijn om de opleiding tot Junior Arbeidsinspecteur te volgen.

Hij kondigde ook aan dat het curriculum van de opleiding in het vervolg steeds zal worden bijgeschaafd naar de ontwikkelingen en uitdagingen: op de werkvloer, op de arbeidsmarkt, binnen de verhoudingen tussen werkgevers en werknemers en in nieuwe economische sectoren. Hij noemde in dit verband de sector ‘Oil & Gas’, waarbij specifieke kennis en expertise zijn vereist van de arbeidsinspecteurs om het inspectiewerk naar behoren te kunnen doen.

Mac Andrew is ervan overtuigd dat de start van deze opleiding een stap is in de goede richting van het opkrikken van de kwaliteit van het inspectiewerk, maar ook in het opvijzelen van het imago van de Arbeidsinspectie. Hij moedigde de aspirant-inspecteurs die een jaar lang de opleiding zullen moeten volgen aan, om deze tot een goed eind te brengen, waarna ze als junior-arbeidsinspecteur een bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van zowel werknemers als werkgevers.

De inspecteur-generaal van de Arbeidsinspectie, Rowan Noredjo, zei dat het streven van het ministerie is om jaarlijks deze opleiding te verzorgen omdat de Arbeidsinspectie een goede bezettingsgraad moet hebben om goed te kunnen presteren als inspectieapparaat. Door een hoog personeelsverloop in de afgelopen jaren is het korps van arbeidsinspecteurs afgeslankt en het toezicht houden op de naleving van de arbeidswetgeving heeft daardoor ingeboet aan kracht en kwaliteit. Hij zei te hopen dat er meteen na de Basisopleiding, een start gemaakt kan worden met de opleiding tot Junior Arbeidsinspecteurs.

De eenjarige Basisopleiding tot Junior Arbeidsinspecteur is een verplichte opleiding voor de aspirant Arbeidsinspecteurs, alvorens deze kunnen worden benoemd in de functie van Junior Arbeidsinspecteur. In Nickerie zullen zes aspirant-arbeidsinspecteurs via Zoom meedoen aan deze Basisopleiding. Deze opleiding stoomt de aspirant inspecteurs klaar om op een professionele wijze controlewerkzaamheden uit te voeren in bedrijven en werkplaatsen op de naleving van de arbeidswetgeving.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNa 13 jaar weer basisopleiding junior arbeidsinspecteurs