maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
1
(2)

‘Herdershond’ met slecht reukorgaan doet onderzoek naar vervalste recu’s

lees ook ...

NPS-voorzitter Rusland duidelijk: Geen betrokkenheid bij Pan...

Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft duidelijk gemaakt dat hij op geen enkele manier betrokken was bij het Pan American-schandaal. Hij deed deze verklaring in Comm...

President Santokhi heeft vandaag laten weten dat de regering een eigen intern onderzoek heeft ingesteld in fraudezaak vervalste reçu’s. Naast het onafhankelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie, heeft President Chandrikapersad Santokhi aan de minister van Financiën & Planning de opdracht gegeven om een intern onderzoek uit te voeren. 

De minister die een ministerssalaris ontvangt en niets weet van een zaak van zo een grote omvang, moet op non actief gesteld worden en zelf onderzocht worden. Waarvoor moet hij blijven zitten op die stoel, als zo een grote misdaad zijn zelf geclaimde Herdershond neus voorbij gaat?

Het onderzoek in deze fraude zaak, waarbij via vervalste reçu’s SRD 40.9 miljoen van staatsfinanciën is weggesluisd van rekeningen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), is reeds enkele dagen gaande, stelde de president in het radioprogramma ‘Welingelichte kringen’ van Radio ABC op zondag 17 juli.

Voorlopig onderzoek wijst uit, dat er geen gebruik is gemaakt van financiële systemen en procedures bij de indiening van stukken op het ministerie van Financiën & Planning. Ook is er gebleken dat er gebruikgemaakt is van vervalste documenten met photoshopping van persoonlijke stukken en aantekeningen buiten het financieel systeem. Voor het intern onderzoek heeft de bewindsman hulp ingeroepen van externe deskundigen en accountants, de Rekenkamer en de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD).

De president gaf aan dat hij morgen de resultaten en de maatregelen die genomen zullen worden, gepresenteerd krijgt. Het staatshoofd is van mening dat het onderzoek veilig verricht moet worden. “Ik heb daar geen personen nodig die het onderzoek zouden kunnen saboteren of beïnvloeden”, aldus het staatshoofd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Herdershond' met slecht reukorgaan doet onderzoek naar vervalste recu's