maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
3.8
(4)

11 toerismebedrijven ‘verkopen’ Suriname op vakantiebeurs Utrecht

lees ook ...

Leerkrachten in het binnenland gestrand door gebrek aan verv...

Een aantal scholen in het binnenland zijn maandag niet begonnen, omdat de leerkrachten niet zijn vervoerd naar hun standplaatsen. “De scholen dreigen lange tijd verstoken te raken van onderwijs”, zegt...

Elf toerismebedrijven vertegenwoordigen Suriname als toerismedestinatie op de vakantiebeurs in Utrecht, Nederland. Ook het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) zijn vertegenwoordigd. Dit evenement is woensdag van start gegaan en duurt tot en met zondag 15 januari 2023.

Suriname wordt op de beurs vertegenwoordigd door: SLM, Access Suriname Travel, Packed & Ready Travel, Cluster Noord Commewijne, All Suriname Tours, Plantage Resort Fredericks Dorp, Torarica Group of Hotels, Anaula Resort, Overbridge River Resort, Purity Tours & Service en Akira Resort. De toerismesector is het zwaarst getroffen door de covid-pandemie. Dit blijkt ook uit de data gepresenteerd door de Wereld Toerisme Organisatie van de Verenigde Naties (UNWTO), waarbij het internationale toerisme zeker met minimaal 85% is teruggevallen.

In 2019 zijn er 270.076 bezoekers via de Johan Adolf Pengel Internationale Airport Suriname binnengekomen, en was er sindsdien een terugval van 63% in het aantal vanwege covid-19.

Het toerisme komt weer op gang na een destructieve periode van twee jaren. Inmiddels heeft Suriname de deuren weer geopend en zoals bekend kan men per 1 juli 2022 visa vrij vanuit elk land binnenkomen. Suriname beschikt over alle benodigde ingrediënten om terug te komen met een sterk toeristisch aanbod dat voldoet aan de gestelde verwachtingen en eisen van haar doelgroepen. “Wij zijn ready om een nieuwe stroom aan toeristen te verwelkomen en te faciliteren,” meldt het ministerie van TCT.

De beurs is op woensdag 11 januari geopend met een vakdag (B2B), waarbij TCT-minister Albert Jubithana aanwezig was samen met de Surinaamse ambassadeur in Nederland, Rajendre Khargi en genodigden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

10 REACTIES

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname11 toerismebedrijven ‘verkopen’ Suriname op vakantiebeurs Utrecht