woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
0
(0)

Algemene Middelbare school is aan restauratie toe

lees ook ...

US embassy donates US$345,600 for restoration Elisabeth Sams...

The U.S Ambassador Karen Lynn Williams spoke with Cynthia MacLeod chairman of Elisabeth Samson House concerning a donation and restoration of the Elisabeth Samson House at Wagenwegstraat 22, which has...

VHP-parlementariër Reshma Mangre, bracht gisteren, tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement naar voren dat het gebouw van de Algemene Middelbare School (AMS) restauratie behoeft. Enkele  scholen moeten worden afgebouwd. Ook andere scholen verkeren in dezelfde staat, omdat aannemers niet zijn uitbetaald door de vorige regering.

“Ik heb eergisteren een bezoek gebracht aan de AMS, die over drie jaar 75 jaar wordt en de school is in deplorabele staat. Docenten en interieurverzorgsters zijn door de vloer gezakt. We willen niet dat leerlingen straks door de vloer zakken. De school moet op de begrotingslijst van de ministeries van Onderwijs en Openbare Werken,” aldus Mangre.

Zij wil zich persoonlijk inspannen om dit te veranderen, zodat straks wanneer de school 75 jaar wordt “wij toch een mooie AMS kunnen zien. “De aannemers willen nu hun geld hebben, maar vragen ook herziening van de prijzen. Dit zorgt voor stagnatie in de afbouw van de scholen. Er is een lijst van scholen, die echt aan renovatie toe zijn,” legt zij verder uit.

De parlementariër pleit ervoor dat de scholen die op dit moment  onveilig zijn voor het personeel en de leerlingen, prioriteit krijgen. Ook aandacht is nodig voor adequate huisvesting ten behoeve van onderwijsgevenden.“Regering ik vraag uw serieuze aandacht. Er zijn scholen in deplorabele staat, maar er zijn ook dienstwoningen waar leerkrachten te kampen hebben met lekkende daken en ongedierte zoals vleermuizen en houtluizen. Deze woningen zullen opgeknapt moeten worden”.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlgemene Middelbare school is aan restauratie toe