Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

105-jarige in Suriname

Geplaatst

op

Screenshot 20200922 225951 Youtube

De Surinaamse Fransisca Meye vierde gisteren haar honderd en vijfde verjaardag. Fransisca Meye is de zus van de welbekende Bisschop Pudsey Meye, oprichter  van de Volle Evangelie gemeente Gods Bazuin die haar al enige jaren voor is gegaan. Zij is ook de tante van de huidige Bisschop van de Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin, Stephanus Meye.

Tante Fransje zoals ze door velen genoemd wordt, is nog helder van Geest, praat met krachtige stem en ziet er nog patent uit. In het bejaardenhuis waar zij woont is er een feestje voor haar gehouden. Tante Fransje houdt van Moksi Aleysi en Soep met TomTom.

Zij groeide op in een gezin van acht kinderen op de  plantage Margretenburg waar haar vader Directeur van was. Van kleins af aan leerden zij van hun ouders over God, wie Hij was en om Hem lief te hebben en te dienen. De broers en zussen gingen graag naar de zondagschool.

Tante Fransje  is onderwijzeres geweest en heeft onder andere les gegeven op de Graaf von Zinzendorf school waar zij Engels, Spaans en Frans lessen verzorgde. Zij is altijd actief geweest  in het werk van de kerk en vele generaties jonge mensen hebben haar gekend van school en de kerk.  Haar autootje reed zij nog toen ze al  in de negentig was.

Zij bemoedigde de jeugdigen om gehoorzaam te zijn aan de ouderen. “Want soms denkt men dat als je gehoorzaam bent, dat je suf bent, maar zo is het niet. En ook de ouderen moeten niet te snel klappen geven, want soms word je te snel ongeduldig. Er moet ook een beetje liefde bij”, aldus de 105-jarige Fransisca Meye. – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vrouw Wiesje
woensdag 23 september 2020 10:01

Gefeliciteerd tant Franje … God heeft je nog niet geroepen want hij heeft je nog nodig op aarde. Gods zegenAdvertentie

Suriname

Bewoners Langatabiki zien hagel vallen

Geplaatst

op

Ijs O
De bewoners van  Langa Tabiki in het het district Marowijne hebben tijdens recente regenval ijsdeeltjes zien neerkomen uit de lucht. ‘Ijs kumutu a tapu, un luku’, is te horen op beelden die viraal gaan op social media.
De beelden laten kleine ijskristallen zien, een vorm van hagel.  Surinamers kennen hagel bijna alleen van Nederland en associëren hagel daardoor  met kou, maar de mogelijkheid  bestaat wel dat er  ijsdeeltjes neerkomen in een land met hogere temperaturen.  In Suriname is dit al eerder voorgekomen.
Het geval blijkt door de bewoners van Langatabiki niet gerapporteerd te zijn aan de meteorologische Dienst Suriname,  die later aangaf dat er op 14 oktober  tussen 18.12 uur en 19.00 uur, de juiste condities voor hagel waren in het het oosten van Suriname. – culturu.com
Lees verder

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen