donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Ceda gaat Suriname ondersteunen

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

Een Surinaamse ministeriële delegatie is op 07 april jongstleden in gesprek geweest met de Caribbean Export Development Agency (CEDA). De Surinamse delegatie was onder leiding van minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, en werd ontvangen door de CEDA Executive Director, de heer Deodat Maharaj en  staf.

De rol van de CEDA in de regio werd besproken, met name met betrekking tot het versterken van de private sector zodat deze weerbaar wordt gemaakt om te kunnen functioneren op de internationale markt en te profiteren van maximale benutting.

De partijen kwamen overeen dat Suriname enkele bedrijven zal identificeren, welke door de CEDA getraind kunnen worden en/of die zich kunnen upgraden in hun bedrijfsvoering. Er zijn ook trainingsmogelijkheden voor de creatieve industrieën (muzikanten, handicrafters en modeontwerpers) zodat zij hun producten kunnen commercialiseren en op de regionale- en internationale markt kunnen brengen.

Verder is afgesproken dat de CEDA technische assistentie zal verlenen aan de Suriname Investment and Trade Agency (SITA) voor institutionele, alsook capaciteitsversterking. Suriname is voornemens een virtueel Investment Forum te organiseren. In dit kader is het van belang dat lokale bedrijven die investeringen behoeven en/ of samen wensen te werken met internationale investeerders hun businessplan gereed hebben, waardoor contact met potentiële investeerders tijdens het forum effectiever zal verlopen.

Afgevaardigden van de CEDA zullen van 18 tot en met 22 april 2022 in Suriname vertoeven om samen het ministerie van BIBIS te werken aan de voorbereidingen van dit forum. De geïdentificeerde bedrijven zullen door de CEDA begeleid worden tot dat het businessplan gereed is om aangeboden te worden aan de investeerders tijdens het forum.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCeda gaat Suriname ondersteunen