donderdag 28 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
3.5
(2)

Bewoners onder water gelopen Creola geevacueerd

lees ook ...

EZ lanceert KMO-roadshow ter versterking van Surinaamse econ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) zet zich in voor de versterking van de kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) in Suriname door het bevordere...

De gezinnen van Creola van wie de percelen en huizen nog steeds onder water liggen vanwege de springvloed, zijn door ingrijpen van Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca in samenwerking met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) geëvacueerd.

De families  zijn gebracht naar opgezette tenten naast het complex van de Openbare school te Uitkijk. De districtscommissaris heeft ook toestemming verkregen van minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om de  vrouwen en kinderen voorlopig onder te brengen in 4 lokalen van de O.S. Uitkijk.

Het Nationaal Leger gaat te Saramacca voorlopig ook de maaltijden bereiden voor de getroffen huishoudens. Ook worden er maatregelen getroffen te Creola om de komende springvloed over twee weken in de Saramaccarivier te bedwingen en om de schade te beperken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners onder water gelopen Creola geevacueerd