donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
4
(1)

Mangre zegt dat Jones liegt

lees ook ...

DNA lid Ebu Jones van de NDP heeft gezegd dat zijn collega-lid Reshma Mangre van de VHP, die ook de voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) is, een lijfwacht en dienstauto van de regering heeft gekregen, voor het akkoord gaan met 17% loonsverhoging voor de ambtenaren (leekrachten).

Mangre noemt deze uitspraak een pertinente leugen. Zij spreekt van pure misleiding door Jones en zegt dat hij een specialist is in het verspreiden van onwaarheden. Mangre zegt dat ze sinds vorig jaar een lijfwacht en dienstauto toegewezen gekregen heeft vanwege een ernstige levensbedreiging aan haar adres. Zij is een aantal keren met de dood bedreigd. Er is hierover aangifte gedaan bij de politie. Ook werd zij tot aan huis belaagd. De verdachte in die case is berecht tot een jaar gevangenisstraf.

In het verleden zijn er vakbondsleiders behalve ernstig bedreigd ook vermoord geworden, en er wordt niet lichtvaardig mee omgegaan, zegt Mangre. Mangre voert aan dat het niet ongewoon is dat er in beveiliging wordt voorzien door de regering. Zij noemt het geval van journalist Jason Pinas. Ook André Misiekaba en Amzad Abdoel hadden tijdens de vorige regering beveiliging.

Mangre haalde haar gram door te stellen dat Jones op 28 juli 2020 als consultant bij Grassalco werd aangetrokken voor USD 2500 per maand, maar dat hij op 4 augustus 2020 al SRD 26000 had ontvangen voor diensten van anderhalve maand.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMangre zegt dat Jones liegt