dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Gerechtsdeskundigen voor Suriname

lees ook ...

SOL wil stopzetting subsidie brandstof

De achterstallige rekening van de regering bij SOL van ruim SRD.250.000.000,- staat overeind. Het bedrijf eist dat de subsidie door de overheid stop wordt gezet. Op elke liter dieselbrandstof wordt ru...

Rechters, officieren van justitie en advocaten beschikken nu over twee extra gerechtsdeskundigen. psycholoog Shaenen Danoe en psychiater Chiqueta Kromoredjo zijn maandag jongstleden beëdigd door rechter Anand Charan.

Voor de beoordeling van strafzaken kan de strafrechtsector nu een beroep doen op in totaal zes experts op het gebied van geestelijke gezondheid; vier psychiaters en twee psychologen.

Deze gerechtsdeskundigen kunnen onderzoeken of een verdachte van een ernstig strafbaar feit kampte met psychische stoornissen, of wellicht ontoerekeningsvatbaar was bij het plegen van het feit. Zij kunnen ook beoordelen of er risico is dat de verdachte opnieuw een wandaad pleegt.

Kromoredjo zei in het dankwoord mede namens haar collega Danoe ingenomen te zijn met deze nieuwe uitdaging en ernaar uit te kijken een bijdrage te leveren aan de rechtspleging.

Waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh sprak de hoop uit dat de net beëdigde deskundigen hun taken naar en geweten zullen vervullen.

Rechter Charan feliciteerde de nieuwe gerechtsdeskundigen namens het Hof van Justitie en wenste hun sterkte en succes bij de invulling van deze rol.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGerechtsdeskundigen voor Suriname