zaterdag 21 mei 2022
27 C
Paramaribo
16.3 C
Amsterdam
5
(1)

Huizen te Brownsweg onder water

lees ook ...

Arrestant die ziek bleek, op het politiebureau overleden

De 49-jarige arrestant Mike Omzichtig die vermoedelijk aan een chronische ziekte leed is in de vroege ochtend van vrijdag 20 mei in de gang van het cellenhuis van het politiebureau Nieuwe Haven gestor...

In Brownsweg in het district Brokopondo zijn er de afgelopen dagen een aantal huizen onder water gelopen. In Makambie te Brownsweg zijn woningen onder water gelopen vanwege de aanhoudende regen van de afgelopen dagen omdat de kreek in het dorp bij een harde regenbui buiten haar oevers treedt. Wanneer het hard regent zitten zij al binnen een half uur onder water.

Rijst en blom zijn door het water vernietigd. Wasmachines hebben het opgegeven. Huizen moeten verbouwd worden, maar de meeste mensen hebben de middelen daarvoor niet. Wanneer het regent hebben de bewoners geen rust, maar zijn constant in de weer om hun inboedel en voeding veilig te stellen als het begint te regenen. Het onder water lopen van woningen gebeurt zodra het hard regent. Ook de brug die over de kreek is gebouwd, is kapot omdat het hout verrot is.

De districtscommissaris van het district Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, had de kreek had laten uitgraven het afgelopen jaar, maar het heeft niet geholpen. Burgervader Mendelzoon zegt dat hij geen bericht heeft gehad over de ontstane situatie. “Ik was vrijdag bij een krutu te Browsweg en er was geen sprake van wateroverlast. Van de bestuursdienst aldaar heb ik ook geen bericht gehad,” aldus de DC.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHuizen te Brownsweg onder water