woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
0
(0)

10 studenten VMSS kregen bereidverklaringen

lees ook ...

Samanta Bansi terug – Brunswijk wil meer tempo –...

- Sumanta Bansi komt terug naar haar geboorteland - Brunswijk is niet tevreden met het tempo waarin Suriname wordt ontwikkeld - Melvin Manhoef sluit Sport carrière af  https://youtu.be/dYwNS4dxSM...

Tien studenten van de Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) hebben op dinsdag 16 november elk een bereidverklaring ontvangen voor bouwkavels in La Vigilantia (Para). VMSS-voorzitter Paul van Dun: “Het is na lange tijd dat er vanuit de overheid weer iets gebeurt voor de leden”

VMSS heeft sinds haar oprichting in 2016 bij de vorige regering aandacht gevraagd voor de woningnood onder pas afgestudeerden. Ze heeft geen moment onbenut gelaten om ook de huidige regering hiervan te verwittigen. “De beweging  komt zo zoetjes aan op gang en dat stellen wij zeer op prijs. Dit betekent dat wij gezien worden en dat de bijdrage die de VMSS wenst te leveren in de aanpak van het huisvestingsvraagstuk onder studenten, wordt erkend” zegt van Dun.

Met de recente uitgifte van bereidverklaringen aan de tien studenten, hoopt de organisatie dat andere ‘wachtende’ projecten spoedig zullen worden opgepakt. Van Dun noemt onder meer het project Waterland waarbij de Surinaamse Postspaarbank 35 bouwkavels had geschonken aan studenten van de vereniging waarvan overdracht nog moet plaatsvinden.

Verder noemt hij de toezegging van tien woningen in Paramaribo-Noord aan leden van de vereniging. “De minister van Openbare Werken heeft ons onlangs aangegeven dat het project wordt geëvalueerd waarna de toewijzing zal worden ingezet.” Andere nog lopende projecten betreffen de toewijzing van woningen te Vredenburg Serie B en de afronding van toewijzingsbeschikkingen voor percelen te Reeberg en Altona.

Met toezeggingen van zowel OW-minister Riad Nurmohamed als zijn collega Dinotha Vorswijk van Grondbeheer en Bosbeleid (GBB) voelt de vereniging zich in ieder geval gesterkt en heeft zij goede hoop dat de wachtende projecten spoedig zullen worden opgepakt.

Van Dun spreekt de hoop uit dat de overheid, met name GBB, het ingezette pad blijft aanhouden. De leden die deze week hun bereidverklaring kregen, hebben zes maanden de tijd om te voldoen aan de voorwaarden waarna het traject voor het verkrijgen van een toewijzingsbeschikking kan worden ingezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname10 studenten VMSS kregen bereidverklaringen