Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

10 personen uit een familie in Suriname COVID-19-positief na uitvaart

Geplaatst

op

Minister Amar Ramadhin. Beeld Youtube

In een familie zijn tien personen geïnfecteerd met het coronavirus. De besmetting heeft vermoedelijk tijdens een begrafenis plaatsgevonden. Deze mededeling is vandaag gedaan door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Er is sprake van een lokale uitbraak aan de Chandishawweg te Uitkijk. Volgens de bewindsman zijn er lokale maatregelen genomen en wordt aan contact tracing gedaan. Ook een vrouw die een ATM heeft bezocht, is positief getest op COVID-19. Ze ligt in kritieke toestand op de Intensive Care Unit. 

Tijdens de persconferentie heeft de minister van Volksgezondheid ook gezegd dat vijftien personen uit Apoera, die in lockdown is, naar Nieuw-Nickerie zijn afgereisd en zich schuilhouden. Het verontrustende van deze zaak is dat hun status onbekend is. Vaststaat dat ze uit een hoog risicogebied komen.

Verder deelde de volksgezondheidsminister mee dat zeven personen uit Apoera die positief zijn getest op het COVID-19-virus geïsoleerd zijn in het Mungra Medisch Ziekenhuis. De vijftien personen die zich schuilhouden, kunnen een gevaar vormen voor anderen. Er wordt geprobeerd om deze personen te achterhalen.

De vrouw die nu behandeld wordt op de Intensive Care Unit is alleen naar een ATM geweest. Vernomen wordt dat zij geen contact had met andere personen. Vermoedt wordt dat zij op de knopjes heeft gedrukt, waardoor zij geïnfecteerd is geraakt.

Minister Ramadhin adviseert de samenleving om bij het gebruik van een ATM een handschoen te dragen en deze gelijk in de ton te gooien. Volgens hem gaat het om een concreet geval waar iemand besmet is geraakt via de ATM-machine. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) adviseert dat een handschoen voldoende is bij een ATM-bezoek.

Culturu.com

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen