maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

10 km roadrace van Caricom voor een goede gezondheid

lees ook ...

Nationaal Leger ziet zorgwekkende afname in personeelsbestan...

Het Nationaal Leger kampt met een aanzienlijke uitstroom van manschappen. In 2023 verlieten 248 personen de Defensieorganisatie, terwijl er slechts 3 nieuwkomers waren. Dit alarmerende tekort baart mi...

De Caricom vergadering van staatshoofden en regeringsleiders die in Suriname wordt gehouden organiseert ook een 10K Road Race. Het gaat om een snelloop van 10 kilometer, die tijdens elke Heads of Government vergadering van de Caricom gehouden wordt. De 10K loop sluit aan op goede gezondheid en welzijn,  het derde duurzame ontwikkelingsdoel. De laatst gehouden loop was in St. Lucia in 2019.

Caricom ambassadeur Chairme Haakmat-Koningferander geeft aan dat naast het vergroten van de sfeer de activiteit zich richt op een gezonde levensstijl. Er zullen tenten zijn waar informatie over de Caricom en de SDGs te krijgen is. Daarnaast zijn er booths waar de gezonde leefstijl wordt belicht. Mensen krijgen de gelegenheid hun bloeddruk en suikerspiegel te kunnen meten”, stelt de diplomaat.

De 10K wordt georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking in samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en de Surinaamse atletiekbond. De atletiek bond komt in met technische ondersteuning. Haakmat-Koningferander heeft goede verwachtingen. De start en finish wordt bij het onafhankelijkheidsplein. Er zullen 10 landen deelnemen aan deze wedloop.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname10 km roadrace van Caricom voor een goede gezondheid