zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
3
(1)

1 voor 12 zoekt huurhuis voor zieke vrouw

lees ook ...

Kwetsbare gezinnen in Suriname krijgen koopkrachtversterking...

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft een evaluatiemeeting gehouden over de koopkrachtversterking die voortvloeit uit het Sociaal Programma. Tijdens deze bijeenkomst ware...

Stichting 1 voor 12 vraagt hulp aan de samenleving voor het beschikbaar stellen van een huurhuis tot maximaal SRD 1.500 per maand voor Santuella Darius. Zij heeft een ernstig dik linkerbeen en kan daardoor niet lopen. De moeder van vier woont in een garage zonder enige inboedel. Directeur van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, gaat de alleenstaande moeder voorzien van een bed.

De stichting heeft SRD 5.000 ter beschikking gesteld voor de huur voor de komende drie maanden. Vismale geeft aan dat het bed gekocht zal worden, nadat de mevrouw in een geriefelijk huis is ondergebracht, want in de ruimte waarin zij momenteel vertoeft, past het niet.

Darius heeft vanaf 2011 een zwelling aan het linkerbeen, die vanaf toen alleen maar groter en dikker is geworden. Zij is meerdere malen opgenomen in het ziekenhuis en raakte ook in coma. Volgens haar heeft medisch onderzoek uitgewezen dat haar lymfevaten verstopt zijn. Zij zou een operatie moeten ondergaan. Om zoveel als mogelijk complicaties te voorkomen, werd zij geadviseerd om haar been te zwachtelen. Echter door de grote van haar been, lukt het haar niet om het zelf te doen.

Ze woonde in een instelling, maar kon niet meer functioneren en verhuisde toen in een woning zonder stroom en water voor een bedrag van SRD 800 per maand. Echter kon zij de huur niet betalen. Haar zus heeft haar toen opgevangen. Darius woont in de garageruimte met haar vier kinderen. Ze zoekt sinds 2014 hulp bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Echter zonder resultaat.

Recent nog is haar voorgehouden dat het ministerie niets voor haar kan betekenen, omdat de regering niet lang aanzit. De moeder van vier zou graag in aanmerking willen komen voor een sociale woning. Darius bezit slechts over een matras en een gasfornuis, die zij gedoneerd heeft gekregen. 1 voor 12 doet een beroep op de samenleving om deze vrouw in nood te helpen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname1 voor 12 zoekt huurhuis voor zieke vrouw