donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

1 voor 12 viert 17e verjaardag met gemeenschap

lees ook ...

Op staande voet ontslag terwijl contract nog loopt

Het Nederlands callcentre CUSTOM CONNECT in Suriname dat als helpdesk fungeert voor een electriciteitsbedrijf in Nederland, ontslaat medewerkers op staande voet, omdat zij te laat aan het werk zijn ge...

De Stichting 1 voor 12 heeft in verband met haar 17e jaardag donderdag,  verschillende activiteiten georganiseerd. De ochtend is gestart met het voorzien van de dak- en thuislozen in de binnenstad van een maaltijd. Stichtingsvoorzitter, Louis Vismale heeft ook een taart aangesneden met deze doelgroep. De stichting voorziet de dak- en thuislozen al jaren van warme maaltijden.

Ook de kinderen van twee kindertehuizen uit Para, The Risen Glory en Saramacca, Eben Haezer zijn verwend. Dit gebeurde in het district Para bij het eethuis van de stichting te Onverwacht. De stichting heeft een bus ingezet voor de kinderen uit Saramacca. De kinderen hebben allen een goed gevulde levensmiddelenpakket ontvangen.

In verband met de jaardag van 1 voor 12 hebben verschillende donateurs enveloppen ter beschikking gesteld. De stichting heeft leden van de 1 voor 12-familie, die het hard nodig hebben blij gemaakt met een enveloppe. Vismale blikte terug op de vele uitdagingen en verworvenheden van de stichting. “Het is niet gemakkelijk op een stichting 17 jaar in stand te houden, zonder span ede en toch zijn er momenten dat het niet altijd lukt.”

De stichting is momenteel bezig met het bouwen van een woning voor Natscha Bruinings. De woning is al gebouwd tot dakhoogte. Echter heeft de stichting de bouwwerkzaamheden al voor een week moeten staken door gebrek aan financiële middelen. Vismale doet een beroep op de samenleving om te ondersteunen de woning af te krijgen. Zij is een alleenstaande moeder van zes kinderen en was werkloos. De voorzitter heeft gelet op de situatie van Bruinings, haar in dienst genomen bij de bakkerij van de stichting als interieurverzorgster.

1 voor 12 heeft eerder deze week ook haar diningruimte in gebruik genomen. De ruimte kan naast leuke diners ook gebruik worden voor het houden van vergaderingen. Vorig jaar heeft de stichting haar zestienjarig bestaan gevierd met de jeugd en senioren van het district Para. Ook werden dertien personen van de 1 voor 12 familie blij gemaakt met een bedrag van tussen de SRD 250 en SRD 3.000. De gelden waren bedoeld voor verschillende doeleinden, zoals het betalen van het transport voor de dialyse, het betalen van huishuur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname1 voor 12 viert 17e verjaardag met gemeenschap