maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
4
(1)

1 voor 12 levert 15de woning op

lees ook ...

AFD-project ter ondersteuning Marwina Ziekenhuis herstart na...

Op vrijdag 1 december bracht een delegatie onder leiding van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, samen met de Franse ambassadeur voor Suriname en Guyana, Nicolas de Lacoste, en Pierre Bourguig...

Stichting 1 voor 12 heeft  haar De 15de sociale woning is op vrijdag 29 april 2022 opgeleverd in het district Para. Het gaat om een nieuwbouw met twee slaapkamers voor de moeder van zes kinderen, Natasha Bruining. Door een te kort aan financiële middelen is het niet gelukt om de vloer te betegelen. Er is wel gezorgd voor vynil. Bruining is de stichting en de gemeenschap dankbaar voor de hulp om het huis te kunnen bouwen.

Louis Vismale, voorzitter van stichting 1 voor 12 is trots dat de stichting haar 15de woning heeft opgeleverd. Hij heeft zelf ook zijn eigen kapitaal ingezet om de woning af te krijgen. De woning heeft in totaal SRD 269.000 gekost. Vismale hoopt dat de stichting en de overheid een goede samenwerking kunnen opzetten om nog meer mensen in nood te helpen. De stichting heeft een bestand van 5.000 personen die in nood zijn.

De 1 voor 12-voorzitter neemt het de regering kwalijk dat de stichting niet wordt meegenomen in het sociaalbeleid van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Hij hoopt dat vanaf nu dit wel opgang komt. Namens de president van Suriname was Harold Pultoo, adviseur geestelijk welzijn en arbeid aanwezig. Vismale deed een beroep op de president om erop toe te zien dat de woning van de moeder van zes binnen korte tijd voorzien wordt van elektriciteit en water.

Vismale wees op het belang van transparantie. Hij gaf aan dat het verschijnen op onder andere de televisie, onderdeel hiervan is. “Als u moeite heeft om te verschijnen op de televisie dan moet u niet bij ons zijn”, benadrukte hij. Hij merkte op dat de stichting op zo een manier verantwoording aflegt aan de samenleving en donateurs.

Volksvertegenwoordiger Patrick Kensenhuis riep de regering op om de stichting te ondersteunen in haar goede werk. De vertegenwoordiger van de president gaf aan blij te zijn dat hij een edel mens als Vismale heeft mogen ontmoeten.

Pultoo, die ook voorzitter is van de werkgroep ‘Brede welzijn voor mens met een beperking’ deelde mee dat 1 voor 12 één van de stakeholders zal zijn van de werkgroep en de presidentiele werkgroep ‘Buurtenontwikkeling’, welke binnenkort wordt geïnstalleerd.  Hij merkte op dat Vismale de boodschap van de heer heeft begrepen, namelijk ‘Gij zijt Mijn vrienden, zo gij doet wat Ik u gebied’.  Pultoo zal samen met zijn gezin de moeder voorzien van een gasfornuis.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname1 voor 12 levert 15de woning op