woensdag 29 november 2023
24.2 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

1 voor 12 doneert voedselpakketten aan Brokopondo; tienermoeder krijgt ook hulp

lees ook ...

Saoedi-Arabische ambassadeur ziet kansen in Suriname’s...

Op dinsdag 28 november 2023 heeft Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de ambassadeur van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, Abdullah Muhammad Alsaihani, ontvangen voor een b...

Er zijn door Stichting 1 voor 12 meer dan honderd voedselpakketten gebracht naar het dorp Nieuw Lombé in het district Brokopondo. Door de aanhoudende regen en het spuien van water uit het stuwmeer staan grote delen van dit district onder water. Stichtingsvoorzitter Louis Vismale overhandigde symbolisch het eerste pakket aan de burgervader van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon. Dit project heeft de stichting SRD 45.000 gekost.

Een week terug oriënteerde Vismale zich in de getroffen gebieden en hoorde de noden van de bewoners van Brokopondo aan. Harry, die in het district woonachtig is, klopte bij de stichting aan voor hulp. Dc Mendelzoon is 1 voor 12 dankbaar voor hun bijdrage. Hij merkte op dat Vismale zonder enige twijfel gelijk heeft ingespeeld op de noodkreet in het district.

De bespreking tussen Vismale en de dc. Foto Stichting 1 voor 12

De burgervader is Vismale dankbaar dat hij de officiële kanalen heeft gevolgd voor het bezorgen van de pakketten. Bewoner Harry deed ook een verzoek om hulp aan Vismale om een tienermoeder van 15 jaar te helpen met goederen. De 1 voor 12-voorzitter gaat via de dc, de tienermoeder drie maanden lang financieel ondersteunen.

De burgervader gaf aan dat het geen gemakkelijke taak is om de tienermoeder te ondersteunen. Hij is Vismale erkentelijk hiervoor en vroeg de Almachtige hem te zegenen met het goede werk welke hij doet. De dc zal ervoor zorgen dat de tienermoeder samen met 1 voor 12 de nodige begeleiding krijgt.

De tienermoeder ontving het eerste pakket met onder andere pampers en babyvoeding welke veel meer is dan de standaard pakketten. Zowel bewoner Harry als de tienermoeder ontvingen een financiële ondersteuning van de stichting. De overige pakketten zijn door het team van 1 voor 12 verder gedistribueerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname1 voor 12 doneert voedselpakketten aan Brokopondo; tienermoeder krijgt ook hulp