maandag 27 maart 2023
30 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

1 voor 12 betaalt kosten MRI-scans Christina Persaud

lees ook ...

President Santokhi stelt werkgroepen in voor ontwikkeling va...

President Chandrikapersad Santokhi heeft werkgroepen geïnstalleerd voor de ontwikkeling van de gebieden Para, Commewijne en Creola & omgeving. Deze gebieden hebben decennialang te kampen gehad met...

De Stichting 1 voor 12 heeft de kosten voor de MRI-scans, SRD 9.500, van Christine Persaud betaald. Zij moet scans maken van haar boven- en onderbuik. De 31-jarige vrouw ligt in het ziekenhuis op eigen rekening voor lever- en nierfalen. Echter is haar echtgenoot niet in staat om de kosten te betalen. Deze zijn intussen opgelopen tot meer dan SRD 30.000.

Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12, benadrukt dat de gezondheid van de mens centraal staat. Hij vindt het jammer dat Persaud, ondanks de noodzaak van de MRI, eerst de kosten moest betalen. Hij vraagt de autoriteiten om hiernaar te kijken, want geld mag nooit boven het leven van een mens staan.

De echtgenoot van Persaud, Rene Reeder heeft reeds een schrijven gericht naar de minister van Sociale Zaken, Uraiqit Ramsaran om in aanmerking te komen voor een Bazo-kaart. Vismale heeft al contact gemaakt met het ministerie en verzocht om het verzoek versneld te behandelen en de kosten van het ziekenhuis kwijt te schelden.

Persaud heeft gisteren een SMS ontvangen van het Staatsziekenfonds (SZF), dat haar medische verzekeringskaartje na twee dagen opgehaald mag worden. Echter heeft Persaud een tweede SMS ontvangen van SZF, welke als volg luidt: “Beste, gezien u de Guyanese nationaliteit heeft is het niet mogelijk om in aanmerking te komen voor de Basiszorg Premie-subsidie van de Surinaamse overheid.”

Vismale is hierover niet te spreken. Hij benadrukt dat Persaud dringend medische hulp nodig heeft en het geld niet heeft om deze te betalen. Hij doet een beroep op minister Ramsaran om in te grijpen. “Het niet hebben van een Surinaamse nationaliteit mag niemand het leven kosten, zeker als de persoon het niet kan betalen. Laten wij als land een voorbeeld zijn voor de wereld en tonen dat wij hart hebben voor de mens”, aldus Vismale.

Reeder is 1 voor 12 enorm dankbaar voor het geboden hulp. Vismale bedankt donateur Gwendolyne Rotsburg voor haar ondersteuning. Persaud ondersteunen kan door over te maken op de volgende rekeningen van de stichting:
– ING-bank Nederland: NL88 INGB 0006 9834 06
– De Surinaamsche Bank (DSB SRD): 9857923/ USD 2635208/ Euro 2538989 of
– Persoonlijk op het kantoor van de stichting aan de Van Sprangweg #8- Paramaribo

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname1 voor 12 betaalt kosten MRI-scans Christina Persaud