vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
5
(1)

1 voor 12 betaalt een jaar zorg en opvang voor 68-jarige vrouw

lees ook ...

A new commander wants Military Police to be more visible in ...

Following a formal flag-transfer ceremony witnessed by Defense Minister Krishna Mathoera and other officials, Major Roy Samuels has assumed command of the Military Police Corps of the Surinamese Natio...

De Stichting 1 voor 12 heeft voor een jaar de zorg en opvang van de 68-jarige Parbatia Sahadew op zich genomen. De stichting heeft notitie genomen van de vele reacties uit de samenleving met betrekking tot de situatie van de vrouw. Reden genoeg voor de stichting om de samenleving op de hoogte te houden over haar situatie. De voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, vertoeft in Nickerie, om een bezoek te brengen aan de vrouw in het Mungra Medisch Centrum (MMC).

Sahadew werd door Vismale onder mensonterende omstandigheden aangetroffen in een woning in het district Saramacca. Zij was zodanig verwaarloosd dat zij niet meer in staat was te lopen, maar kroop. Zonder nutsvoorzieningen woonde zij samen met vleermuizen. Vismale aarzelde niet en zocht gelijk hulp bij de overheid. Door de lange procedure is hij toen zelf opzoek gegaan en vond plaats voor Sahadew in bejaardentehuis Rust en Werk te Nickerie.

Vismale vervoerde de bejaarde vrouw gelijk naar Nickerie. Zij had vermoedelijk dagen niet gegeten en was ook niet gebaad en werd voor een medische controle gebracht naar het MMC, waar zij direct werd opgenomen. Vismale geeft aan dat Sahadew het nu veel beter maakt.

Door medische complicaties moet zij nog zeker een week in het ziekenhuis liggen. Hij heeft gelijk voor een jaar opvang en zorg van Sahadew in het bejaardentehuis als ook een overlijdensverzekering bij uitvaartverzorgingsbedrijf ‘Laatste Groet Akhri Bidaai’ gezorgd. Hij is de donateurs dankbaar die dit mogelijk hebben gemaakt.

De 68-jarige vrouw, die niets in huis had, is op de dag van vertrek naar Nickerie voorzien van schone kleding alsook verzorgingsartikelen. Stichting 1 voor 12 kreeg de melding van een buurtbewoner over de erbarmelijke situatie van de mevrouw. Uit nader onderzoek blijkt dat Sahadew verstoten is door haar familie en kinderen.

Vismale kreeg van één van de kinderen te horen dat de vrouw slecht zou hebben geleefd. Echter maakte hij het duidelijk dat ook hoe slecht iemand geleefd heeft of wat de persoon ook gedaan heeft, dat ieder mens recht heeft op een goed bestaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname1 voor 12 betaalt een jaar zorg en opvang voor 68-jarige vrouw