woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
21 C
Amsterdam
0
(0)

04 oktober, dierendag

lees ook ...

Volk betaald voor rommelende autoriteiten

Deze foto hierboven symboliseert de actuele en realistische situatie die de doorsnee Surinamer ervaart. We betalen voor de financiële rommel gemaakt door de autoriteiten. Onlangs, op 16 juli zat reger...

Vandaag, 04 oktober is het werelddierendag, die in het leven werd geroepen om de levensomstandigheden van dieren te verbeteren. Het is een dag waarop we nog meer ons goede hart laten zien voor elke diersoort. Het gaat erom te strijden voor de rechten van dieren om een wereld te creëren waarin dieren in alle omstandigheden worden beschouwd als levende wezens met gevoelens, een wereld die rekening houdt met hun welzijn.

Het idee van een Werelddierendag werd bedacht door Heinrich Zimmermann, een Duitse activist die opkwam voor de dieren, tevens schrijver en uitgever van het tijdschrift Mensch und Hund (Mens en hond). De eerste Werelddierendag vond plaats in 1925 in Berlijn, maar op 08 mei 1931 werd zijn voorstel om 04 oktober uit te roepen als universele dierendag unaniem aanvaard tijdens een internationaal dierenbeschermingscongres in Florence. Die datum gaat terug naar de feestdag van Franciscus van Assisi, de beschermheilige van het leefmilieu en de dieren.

Je kunt Werelddierendag vieren door, een dierlijk vriendje te adopteren. Een kat of een hond bijvoorbeeld. Maar doe dat alleen als je er goed voor kunt zorgen. Je kunt dierendag ook vieren door wat meer tijd aan je huisdier te besteden. Ook kun je Werelddierendag door deel te nemen aan een evenement of er zelf een te organiseren. Wereld dierendag kan ook gevierd worden door een schenking te doen aan een dierenvereniging bijvoorbeeld.

Zo wordt het leven van dieren wat beter gemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname04 oktober, dierendag