dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
4.5
(4)

​Voorbereidingen bouw brug Corantijnrivier vorderen

lees ook ...

Sociaal werkers dringen bij president Santokhi aan op betrok...

Leden van de Vereniging van Sociaal Werkers in Suriname (VSWS) hebben bij president Chandrikapersad Santokhi aangedrongen op betrokkenheid bij het sociaal beleid van de regering. Dit verzoek is tijden...

De haalbaarheidsstudies en het ontwerp van de brug over de Corantijnrivier werden in november 2020 gepresenteerd aan geïnteresseerde bureaus, die vervolgens zijn uitgenodigd zich aan te melden om een ‘Expression of Interest’ in te dienen. In totaal hebben 38 ingenieursbureaus of combinaties belangstelling getoond. Het gaat bij deze om meer dan 70 ondernemingen uit de hele wereld die zich hebben aangemeld.

Suriname wordt vertegenwoordigd door 9 bureaus. De bureaus die zich reeds hebben aangemeld komen uit verschillende delen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten van Amerika, China, Spanje, Brazilië, Frankrijk, Canada, Japan, Duitsland, Italië, Trinidad & Tobago, Korea, Guyana, Nederland en nog vele andere landen.

Na een eigen voorselectie door zowel Public Works Guyana als Openbare Werken Suriname, hebben beide landen op 24 juni in een gezamenlijke Zoommeeting een eindselectie gemaakt van totaal 8 bureaus die een uitnodiging zullen krijgen om een prijsaanbieding te doen.

De aanbiedingen worden uiterlijk 16 september 2021 verwacht, daarna worden deze beoordeeld door een gezamenlijke evaluatiecommissie. Vervolgens wordt overgegaan tot het contracteren van het bureau of samenwerkende bureaus met de beste aanbieding. Het gekozen bedrijf heeft daarna circa een jaar voor de uitvoering van een haalbaarheidsstudie. Dit megaproject wordt in opdracht van de Surinaamse regering via het ministerie van Openbare Werken (OW) uitgevoerd. 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname​Voorbereidingen bouw brug Corantijnrivier vorderen