dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Zwemmer Renzo Tjon-A-Joe krijgt eindelijk Nederlandspaspoort

lees ook ...

U20 Concacaf Suriname wint ook tweede wedstrijd

De Nationale U20 selectie van Suriname heeft dinsdag de ploeg van Guyana met 4-1 verslagen in de U20 Concacaf kwalificatie ronde. De U20 selectie van Suriname speelde dinsdag ook een heel sterke we...

De 28-jarige in Suriname geboren zwemmer Renzo Tjon-A- Joe heeft eindelijk zijn Nederlandspaspoort en zou voor Nederland kunnen uitkomen op de komende Olympische spelen in Parijs.

Renzo Tjon-A-Joe diende vorig jaar het verzoek in om in aanmerking te komen voor het Nederlandspaspoort, maar het verzoek werd om diverse redenen afgewezen ondanks de ondersteuning van de Nederlandse zwembond. Renzo woonde een tijdje in de USA waar hij het niet onaardig deed, maar de kosten werden steeds hoger om te blijven en de financiele ondersteuning die door de Surinaamse regering aan Renzo werd beloofd kwam niet van de grond en het bleef uiteindelijk maar bij een belofte. Renzo had zich inmiddels als 1ste Zuid-Amerikaan geplaatst voor de Olympische Spelen die dit jaar in Parijs worden gehouden. Na zijn prestatie werd hij op de Facebokk page van de Zuid-Amerikaanse Zwemfederatie (Consanat) bejubeld met de tekst ” South America has its first qualifier for Parijs 2024″.

Renzo heeft in zijn zwemloopbaan diverse successen behaald voor zijn club Oase en Suriname, waar helaas de waardering uitbleef. Renzo participeerde onder meer tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro en Tokio. Sinds hij zich in Nederlands vestigde werden de prestaties van Renzo steeds beter. In Nederland komt hij uit voor de zwemvereniging De Dlfijn. Renzo kan zich over 2 maanden wanneer er een kwalificatie toernooi wordt gehouden in Eindhoven zich definitief proberen te kwalificeren voor  werelds grootste sportevenement de Olympische Spelen. Nederland mag per afstand 2 zwemmers inschrijven.Ook Kenzo Simons (22), die in Suriname heeft gezwommen en zich als 16-jarige in Nederland vestigde, haalde in 2023 al de Olympische limiet. Simons zwom een tijd van 21.88 en Renzo 21.81. De kwalificatie voor Parijs 2024 is 21,96 seconden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportZwemmer Renzo Tjon-A-Joe krijgt eindelijk Nederlandspaspoort