zaterdag 30 september 2023
26.6 C
Paramaribo
18.8 C
Amsterdam
0
(0)

Zweden schakelt USA uit op WK vrouwen 2023

lees ook ...

Bijzondere overwinning van Adana Demirspor in de Turkse comp...

Adana Demirspor de ploeg van trainer Patrick Kluivert heeft in de Turkse competitie voor een stunt gezorgd door met een C-elftal te winnen van Besiktas en wel met 4-1. De Nederlandse coach  Patrick...

De vrouwenselectie van Zweden zorgde zondagmorgen voor opnieuw een verrassing op het WK voor vrouwen door wereldkampioen USA uit te schakelen in de roud of sixtien.

Het liep het hele toernooi al niet lekker met de USA, dat in de groepsfase gelijkspeelde tegen Nederland (1-1) en ook nog moeilijk tot scoren kwam. Zweden is een geduchte kracht binnen het vrouwenvoetbal dus werd er vooraf rekening gehouden met een verrassing in de ontmoeting tussen USA en Zweden en die verrassing kwam ook. De Wereldkampioen van 2015 en 2019 ligt eruit nog voordat de kwartfinale wordt gespeeld.USA en Zweden hielden elkaar gedurende de 90 minuten op afstand daardoor eindigde wedstrijd op een 0-0 gelijkspel. Pas in de penaltyserie werd er gescoord. Van de eerste vijf strafschoppen misten beide ploeg er twee, waardoor het om en om verder moest.

Kelly 0′ Hara miste, waarna Lina Hurtig de kans kreeg om de wedstrijd te beslissen, helaas trapte Hurtig in de juiste hoek waar doelvrouw Alyssa Naeher ook voor koos. Ze stopte ogenschijnlijk de bal, maar onduidelijkheid: was het wel of geen doelpunt? Scheidsrechter Stephanie Frappart schakelde technologische hulp in. Met de blote oog was het onmogelijk vast te stellen, maar alle high-res camera’s in het doel en de VARkwamen tot een unaniem oordeel: doelpunt. Zweden stoot door naar de kwartfinale en treft daar Japan. Nederland neemt het op tegen Spanje.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportZweden schakelt USA uit op WK vrouwen 2023