zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Zweden plaatst zich voor halve finale WK vrouwen2023

lees ook ...

Formule 1 Carlos Sainz zorgt voor eerste zege van Ferrari

Formule 1 coureur Carlos Sainz schreef zondag geschiedenis na de Formule 1 Grand Prix van Singapore door een einde te brengen aan de lange zegereeks van Wereldkampioen Max Verstappen. Carlos Sa...

Zweden heeft zich vrijdagochtend ten koste van Japan geplaatst voor de halve finale van het Wk in Nieuw- Zeeland en Australie door met 2-1 te winnen.

In Auckland was Zweden over alle linies de betere van de wereldkampioen van 2011. Na ruim een half uur spelen in de 1ste helft was het Amanda Ilestedt die Zweden op een 1-0 voorsprong zette  en dat was ookde ruststand. In de 2de helft bleef Zweden de wedstrijd domineren en het was Flippa Angeldahl die een strafschop benutte voor Zweden en de score toen optilde naar 2-0.  Het was invalster Riko Ueki die  een kwartier voor tijd nog een penalty mistte bij Japan. Honoka Hayashi scoorde kort voor tijd nog een tegen doelpunt namens Japan.Zowel Japan als Zweden hebben op het WK voor wat sensatie gezorgd. Zweden schakelde wereldkampioen USA in de achtste finale uit en Japan versloeg Noorwegen in de achtste finale.  Zweden speelt in de halve finale tegen Spanje, die eerder Nederland uitschakelde.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportZweden plaatst zich voor halve finale WK vrouwen2023