dinsdag 27 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Zwarte bladzijdè voor club van voetballegende Pele

lees ook ...

Hansi Flick heeft geen interesse in een terugkeer als coach...

De voormalige coach van Bayern Munchen  Hansi Flick heeft duidelijke aangegeven  geen interesse te hebben in een mogelijke terugkeer als coach van Bayern Munchen. De ploeg van Bayern Munchen verloo...

De Braziliaanse club Santos van de legendarische Pele kent nog geen jaar na het overlijden van Pele een zwarte bladzijde in haar geschiedenis door de degradatie uit de competitie van Brazilie Serie A.

Santos, de club van de vorig jaar overleden legende Pele, is voor het eerst in de 111 jarige clubgeschiedenis gedegradeerd. De club uit Vila Belmiro verloor met 1-2 van Fortaleza. Omdat concurrent Bahai met 4-1 won van Atletico Mineira eindigde Santos op de 17de plaats.De degradatie komt erg hard aan bij vooral de supporters omdat nog geen jaar na het overlijden van Pele, de clubicoon en de Legende van het mondiale voetbal. Met Pele in de spits groeide Santos in de jaren ’50 en 60′ uit tot een van de bekendste clubs ter wereld. Het grootste succes haalde de club in 1962 en 1963 toen zowel de Copa Libertadores als de wereldbeker voor clubs werd gewonnen.Later kwamen ook supersterren als Robinho, Neymar en Rodrygo uit de jeugdopleiding van de club. Pele speelde in de jaren 70 nog met Santos zijn 1000ste  wedstrijd in Suriname tegen Transvaal.

Supporters hebben woensdagavond nadat bekend was dat Santos gedegradeer is, auto’s en bussen dichtbij het stadion in brand gestoken. De auto van Santos aanvaller Stiven Mendoza werd ook in brand gestoken en hij moest met lede ogen toekijken hoe zijn volledig uitbrandde.Ook een banner in het stadion moest hetb ontgelden.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportZwarte bladzijdè voor club van voetballegende Pele