dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Zagallo “De enige viervoudig wereldkampioen overleden”

lees ook ...

Nederlandse vrouwen verliezen van Spanje in de Nation League...

Het is  de Nederlandse vrouwenselectie zaterdag niet gelukt om de zeer belangrijke wedstrijd in  de Nation League van Spanje te winnen. Een winst van de Nederlandse vrouwen zou recht geven op een r...

Vrijdagavond ia in Rio de Janeiro de enige viervoudig wereldkampioen Mario Lobo Zagallo overleden in de leeftijd van 92 jaaar.

In 1950 in een uitverkochte Maracana stadion zag de voetballer en Militair Mario Lobo Zagallo zijn land in de finale van het Wereldkampioenschapvoetbal met 2-1 verliezen van Uruguay en huilde met vele landgenoten mee om het verlies. 8 jaar later maakte de linksbuiten van Falmengo wel deel uit van de Nationale voetbalselectie van Brazilie. Samen met Pele, Garrincha maakte Zagall deel uit van de selectie die Brazilie voor het eerst de Wereldbker bezorgde. In 1962 was hij weer bij toen Brazilie voor de 2de keer Wereldkampioen werd.8 jaar later zat hij op de trainers bij Brazilie, het 3de .Wereldkampioenschap in Mexico met spelers als Pele, Tostao, Revellino, Jairzinho.

In1974 was Zagallo er ook bij. Brazilie eindigde op de 4de plaats. Zagallo maakte toen kennis met het geweldig van Frans Beckenbauer, Johan Cruijff. In 1994 in de USA werd Brazilie voor de 4de keer Wereldkampioen, Zagallo was assistent van Carlos Alberto Pereira. In 1998 was Zagallo weer als co-ordinator van de selectie, in de finale werd verloren van Frankrijk. In 2006 was hij weer co-ordinator van de selectie. Zagallo heeft gevoetbald in Brazilie voor Flamengo en Botago.

Zagallo was op hoge leeftijd al een poosje ziek, hij werd in september 2023 opgenomen in het ziekenhuis voor 20 dagen. Op 26 december werd hij opgenomen in het Barra D’or ziekenhuis waar hij op vrijdag 5 janauri rond 23.45 zijn ogen voor het laatst op deze aarde. Zondag wordt zijn lijk opgebaard in het gebouw van de Braziliaanse voetbalbond, waar velen afscheid van hem kunnen nemen en later op de dag wordt hij ten grave gedragen. Saluut Old Wolff, zoals hij de laatste jaren genoemd werd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportZagallo "De enige viervoudig wereldkampioen overleden"