zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Zaalvoetbal Member Association cursus online

lees ook ...

Belgie wint na 69 jaar weer van Duitsland

De Belgische selectie onder de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco won dinsdagavond met 3-2 van Duitsland het betrof hier een vriendschappelijke wedstrijd Belgie, maakte dinsdagavond een eind aan ee...

De Fifa zal in het weekend online een cursus ’Zaalvoetbal Membership Association’ verzorgen onderleiding van een Fifa instructeur. Hieraan zullen elf zaalvoetbalarbiters deelnemen. Regio development officer van de Concacaf Jagny Anderson en Steven Botland van Suriname zijn verantwoordelijk voor het geheel. De Fifa instructeur is nog niet bekend. Covid-19 is nog steeds prominent aanwezig in het Caraïbisch gebied, en daarom kiest men voor een online cursus.

Stafano Terborg ziet dit als een belangrijk opfrissingscursus. Hij is door de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) voorgedragen om tot het Fifa-korps te worden toegelaten. Head of referee (hoofdscheidsrechter) Robert Oberg heeft meegedeeld, dat er woensdag een zoommeeting is met de Concacaf, waarbij  het programma zal worden besproken.

De deelnemers zijn volgens Oberg, arbiters die participeerden in  de onlinemeetings van de Scheidsrechterscommissie. “Ik ben blij met de cursus omdat het je scherper maakt in het beoordelen van situaties. En natuurlijk ook als je internationaal moet gaan fluiten, dat je dan op één lijn bent met de overige arbiters”, zegt een leidsman.

De rode draad van de cursus is- the law of the game­, dus de wet van het spel – en de gewijzigde regels. Oberg had graag meer deelnemers aan de cursus  gezien. Hij vermoed dat er minder motivatie is als gevolg van de pandemie in het land. De pogingen van de commissie om de leidsmannen te motiveren zijn zonder resultaat gebleven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportZaalvoetbal Member Association cursus online