Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Xavi Simons voelt zich goed bij PSG

Geplaatst

op

door

De getalenteerde Xavi Simons heeft afgelopen zomer de overstap gemaakt van FC Barcelona naar de voetbal opleiding van Paris Saint Germain. Deze transfer heeft menig stof doen opwaaien, daar Xavi vanaf zijn 7e jaar als jeugdige voetballer actief is geweest voor FC Barcelona. Simons wordt gezien als een van de super talenten die nu een bepalende rol heeft in de jeugd van PSG.

Xavi heeft heeft eerder 4x de Ballon d’Or gewonnen als de beste jeugdspeler. Nike heeft hem al vastgelegd als eventueel boegbeeld voor de toekomst en inmiddels heeft hij meer dan twee miljoen mensen die hem volgen op Instagram.

De 16 jarige Xavi is door Paris goed ontvangen en hij heeft het er naar zijn zin. De coach van PSG Thomas Tuchel heeft Xavi al laten mee trainen met de hoofdmacht, er waren veel spelers die interland verplichtingen hadden. Doch stond hij onder andere met Ángel Di Maria en Juan Bernat op het trainingsveld.

Recentelijk was de voetballer van Surinaamse komaf in Nederland om met Oranje u17 kwalificatie wedstrijden te spelen.

Zie hier het exclusieve interview met super talent Xavi Simons.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Orlando

Ga zo door. De toekomstige Messi. En nu van Surinaamse bloed.Advertentie

Nederland

Onana:’Clubs hebben geen vertrouwen in zwarte doelmannen’

Geplaatst

op

door

André Onana is de onbetwiste nummer 1 bij Ajax. Toen de mogelijkheid er was om bij Ajax te spelen met het perspectief om in het eerste team te komen, heeft hij deze kans met beide handen gegrepen. Hij geeft aan dat het niet vanzelfsprekend was. “Clubs hebben geen vertrouwen in zwarte doelmannen.”

Dat zegt Onana in gesprek met het Franse RMC Sport. “Het is de realiteit. Kijk maar goed. Ik ben niet degene die hier nu mee komt. Ik ben zwart. Ik kom uit Kameroen en ik kom uit Afrika. Daar ben ik trots op.”

Waar het precies aan ligt dat er weinig donkere keepers een kans krijgen in de top weet de doelman van Ajax niet precies. “Daar zullen ze zo hun redenen voor hebben  Er wordt vaak gezegd dat wij een gebrek aan concentratie hebben.”

Lees verder

Buitenland

Maradona blijft toch trainer van Gimnasia

Geplaatst

op

door

Twee dagen nadat hij zijn ontslag had ingediend, is Diego Maradona van gedachten veranderd. De 59-jarige Argentijn besloot toch te blijven als trainer van Gimnasia y Esgrima La Plata. Maradona werkt sinds begin september bij de club uit La Plata.

De voormalige voetbalheld kondigde dinsdag aan te vertrekken, nadat hij te horen had gekregen dat voorzitter Gabriel Pellegrino tijdens de verkiezing op 23 november niet beschikbaar zou zijn voor herbenoeming. Maradona verklaarde zich solidair met Pellegrino. “Ik ben met je gekomen en ik ga ook met je weg”, zei ‘Pluisje’. Twee dagen en een paar gesprekken verder, staat Maradona er weer heel anders in. Onduidelijk is of Pellegrino zich toch herkiesbaar heeft gesteld. “Ik bedank de fans en de spelers, omdat we samen eindelijk voor politieke eenheid bij de club hebben gezorgd”, schrijft Maradona op Instagram.

De man die Argentinië in 1986 de wereldtitel bezorgde, stapte bij Gimnasia in toen de club onderaan stond in de hoogste Argentijnse afdeling. Onder leiding van Maradona is de ploeg uit La Plata twee plekken geklommen op de ranglijst.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X