zaterdag 13 juli 2024
27 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
0
(0)

Xavi Simons toch terug naar PSG

lees ook ...

EK2024/ Cristiano Ronaldo denkt nog niet aan stoppen

De 39-jarige superspits van de Portugese nationale selectie en Al Nassr Cristiano Ronaldo zegt nog niet te denken aan stoppen met voetballen ook niet met de nationale selectie van Portugal. Cri...

De Nederlandse international met een Surinaams roots  de 20-jarige Xavi Simons kiest toch ervoor om terug te keren naar PSG de Franse kampioen.

Xavi Simons kende een goed seizoen bij PSV en de club had gehoopt dat hij toch zou blijven. Zaterdagmiddag verliet hij plotseling het trainingskamp van PSV in Oostenrijk om zaken rond zijn transfer naar PSG af te ronden. De Franse kampioen maakt gebruik van de terugkoopoptie van 6 miljoen Euro. PSV verraste een ieder door vorig jaar Simons los te weken bij PSG . Pas later kwam aan het licht dat de Franse club tot medio 2024 de mogelijkheid had om Simons middels een terugkoopclausule terug naar Parijs te halen en daarvan maakt PSG nu gebruik van.

Nadat PSV kenbaar had gemaakt toch door te willen gaan met Simons, lag het aan de speler zelfs om te bepalen als hij zou blijven of terugkeren naar PSG. Nu blijkt dat hij gekozen heeft om toch weer tegaan naar Frankrijk. Coach Luiz Enrique  ziet Xavi Simons wel als deel van zijn plan bij PSG. De vraag is natuurlijk zal hij veel speelminuten krijgen bij PSG daar zeker nog Neymar en Mbappe rond lopen bij PSG. Xavi kwam het afgelopen seizoen 49 keer in actie voor PSV en scoorde 19 keer.  Simons won met PSV de Johan Cruijff Schaal en de KNVB beker.  PSV eindigde op de 2de plaats in de Ere-divisie.  Ook bondscoach Ronald Koeman had gehoopt dat Xavi bij PSV zou blijven. Ook de bondscoach maakt zich zorgen als Xavi wel genoeg speelminuten zal krijgen bij PSG die hij wel had bij PSV.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportXavi Simons toch terug naar PSG