zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Xavi Hernandez dient contract uit bij Barcelona

lees ook ...

Matig spelend Barcelona wint van hekkensluiter Almeria

De ploeg van Barcelona heeft donderdag met veel moeite gewonnen van hekkensluiter Almeria dankzij twee doelpunten Fermin Lopez. Almeria is reeds gedegradeerd naar de 2de divisie en speelde in e...

De 44- jarige Xavi Hernandez heeft  na de meeting van woensdagavond met club President Juan Laporta besloten zijn contract uit te dienen als coach van Barcelona.

 

In Januari dit jaar na de 3-5 nederlaag van Barcelona tegen Villarreal had Xavi Hernandez tijdens een meeting met de pers aangegeven dat hij aan het eind van het seizoen zal vertrekken bij Barcelona. Dit besluit kwam toen als een bom aan bij een groot deel van de spelers en de supporters van de club. In de afgelopen tijd hebben verschillende spelers geprobeerd hun coach op andere gedachten te brengen wat niet lukte totdat woensdagavond het gesprek kwam tussen Xavi en Laporta. Opvallend was wel dat het gesprek heeft plaatsgevonden in het huis van Laporta.

Barcelona is uitgeschakeld in de Championsleague, maakt ook geen kans meer op het kampioenschap in La Liga, is ookal uit de Copa del Rey en maakt dit seizoen geen aanspraak op geen enkele prijs.Merkwaardig genoeg verloor Barcelona slechts 2 wedstrijden nadat Xavi had aangekondigd te zullen stoppen. Er werd verloren van PSG – Championsleague en afgelopen weekend van Real Madrid in de LA Liga.

Xavi Hernandez blijft nog 1 seizoen coach van Barcelona omdat hij nog steeds gelooft in het project van Barcelona, onder hem een aantal jonge spelers hun weg hebben gevonden in de hoofdmacht. Yamin Yamal, Cubarsi , Hector en Fermino. Xavi blijft omdat Barcelona niet de financiele middelen heeft om een nieuwe coach aan te trekken.

Helaas zijn niet alle bestuursleden ermee eens dat Xavi aanblijft als trainer. Laporta heeft verder ook met Xavi afgesproken dat zijn broer Oscar Hernandez wordt vervangen als assist van hem en dat in zijn plaats komt Domenec Torrent, oud assistent van Pep Guardiola en dat er ook een nieuwe fitness coach wordt aangetrokken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportXavi Hernandez dient contract uit bij Barcelona