Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Wout van Aert uit de Tour na zware val in tijdrit rond Pau

Geplaatst

op

door

Wout van Aert is zwaar ten val gekomen in de tijdrit rond Pau. Op ruim een kilometer van de finish kwam de Belg in een bocht hard in aanvaring met het hekwerk, waarbij hij een grote vleeswond opliep. Daardoor kwam er een vroegtijdig einde aan zijn Tour.

Van Aert werd vooraf bij de belangrijkste kanshebbers voor de ritzege gerekend. De Belg won dit jaar al de individuele tijdrit in de Dauphiné en het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Met Jumbo-Visma won hij in Brussel bovendien de ploegentijdrit in de tweede etappe.

In de ronde rond Pau was Van Aert snel onderweg, al werden zijn tussentijden nog tijdens zijn rit aangescherpt door landgenoot Thomas De Gendt. In een rechterbocht kort voor de laatste kilometer viel hij plots de hekken in, waarbij hij een wonde aan zijn rechterdij opliep.

Van Aert was bij bewustzijn en kreeg al spoedig medische hulp. Na de eerste behandelingen werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de eerste berichten heeft hij geen breuken overgehouden aan zijn val.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Sport

Video Report: Feyenoord

Geplaatst

op

door
Lees verder

Sport

Van Dijk: ‘De voetbalwereld is wreed’

Geplaatst

op

door

Virgil van Dijk is op dit moment de leider van het Nederlands elftal. De verdediger van Liverpool is echter niet van plan om deze leiderschapskwaliteiten na zijn carrière om te zetten naar een trainersfunctie. Hij ziet zichzelf eerder iets in de scouting doen.

”In de beginperiode van mijn carrière dacht ik misschien ooit manager te worden”, vertelde Virgil in een interview met Optus Sport. ”Op dit moment ben ik daar echter van afgestapt. De voetbalwereld is wreed en er zijn allemaal mensen met een mening die je kunnen beïnvloeden. Als je zelf de keuze kan maken, kun je je beter niet in zo’n situatie laten plaatsen.”

Ook het vak van analist ziet hij niet zitten. ”Als analist moet je bepaalde dingen zeggen die je misschien niet wil uitspreken. Ik breng liever positiviteit over in deze wereld, dat is het minste wat je kan doen.”

Ondanks deze wrede wereld wil ‘The Flying Dutchman’ wel actief blijven in het voetbal. ”Ik heb een goed oog voor talent, dus wellicht kan ik daar iets mee gaan doen.

VTBL

Lees verder

Meest gelezen

X