vrijdag 19 april 2024
24.8 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

WK2022UPDATE: Roep naar buitenlandse coach na uitschakeling Brazilie

lees ook ...

UEFA deelt straf uit aan Barcelona vanwege racistisch gedrag...

De UEFA heeft FC Barcelona gestraft voor het 'racistisch gedrag' dat de fans hebben vertond rondom het heenduel met Paris Saint- Germain. De UEFA heeft ook het gooien van vuurwerk en het aanrichten...

Brazilie wordt voor de vierde keer uitgeschakeld in de kwartfinale van een Wereldkampioenschap voetbal en daardoor is de roep naar een buitenlandse coach groter geworden.

Na 6 jaar te hebben gediend als bondscoach  van Brazilie heeft Tite gelijk na de uitschakeling van Brazilie in de kwartfinale zich aan zijn woord gehouden door te bedanken als bondscoach.Eerder dit jaar had hij al aangegeven of Brazilie wel of niet geen wereldkampioen zou worden het WK in Qatar zijn laatste tournooi zou zijn.Hij werd in de zomer van 2016 aangesteld als bondscoach van Brazilie, hij nam over Dunga, die twee jaar gediend had als bondscoach.Al enkele jaren wordt er vanuit Brazilie geroepen naar een buitenlandse coach om Brazilie weer tot wereldkampioen te maken. Zelfs de naam van Pep Guardiola werd genoemd en die toonde ook wel belangstelling voor die job, maar uiteindelijk werd er toch voor Tite gekozen.

De uitschakeling van Brazilie in de kwartfinale betekent ook het einde van enkele spelers hun tijdperk bij de nationale selectie van Brazilie. Om maar enkele te noemen , Daniel Alves met zijn 39 jaar,  Thiago Silva, Neymar, Weverton, Marquinios, Casemiro. Maar er is hoop want de nieuwe generatie heeft zich al aangemeld,  Vini Jr, Rodrygo, Anthony, Pedro.Het is nu het vinden van een geschikte bondscoach en volgens vele brazilianen zal die een buitenlander moeten zijn .

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportWK2022UPDATE: Roep naar buitenlandse coach na uitschakeling Brazilie