donderdag 18 april 2024
24 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

WK2022UPDATE: Mbappe schrijft geschiedenis en Frankrijk wint

lees ook ...

Romario de Souza Faria haalt zijn voetbalschoenen uit de ij...

De 58-jarige oud- Braziliaans international en speler van Barcelona, Valencia en PSV Romario de Souza Faria heeft gemeend zijn voetbalschoenen uit de ijskast te halen en weer actief tegaan voetballen....

De 23-jarige spits van PSG en het Franse elftal  Kylan Mbappe schreef zondagmiddag door niet allee 2 keer te scoren maar het record van Pele met de meeste doelpunten op een WK aan diggelen te schieten.

Kylan Mbappe heeft met zijn 23 jaar nu al 9 WK doelpunten op zijn naam. In Qatar is hij nu de topscorer met 5 doelpunten. Met zijn twee doelpunten tegen Polen komt hij op een totaal van 33 doelpunten gescoord voor de Franse selectie.Hij scoorde met zijn 9 doelpunten meer doelpunten dan Pele voor spelers onder de 24 jaar op een WK, hij paseerde daarmee ook Cristiano Ronaldo en Diego Maradona.Frankrijk won overtuigend met 3-1 van Polen en speelt in de kwartfinale tegen Engeland die met goed voetbal Senegal overrompelde met een 3-0 overwinning.Wordt dus een spannende kwartfinale Frankrijk vs Engeland. De andere kwartfinale is ookal bekend Nederland vs Argentinie.

Engeland wint van Senegal, maar ontvangt daarna minder prettig nieuws daar hun sterspeler Raheem Sterling vanwege problemen binnen de familie met spoed het kamp van Engeland moet verlaten, hij mist daardoor waarschijnlijk ook de kwartfinale wedstrijd van Engeland tegen Frankrijk. Coach Southgate kon niet aangeven als Sterling terugkeert naar Qatar.

MAANDAG DE 3DE SPEELDAG VAN DE ACHTSTE FINALES

Japan vs Kroatie is de eerste wedstrijd,  waarbij beide landen elkaar voor d 3de keer op een WK ontmoeten.Beide keren in de groepsfase, in 1998 won Kroatie met 1-0  en in 2006 werd het 0-0 gelijk. Het is Japan nog nooit gelukt om verder tegaan dan de round of 16. Vandaag winnen van kroatie zal dan de 1ste keer zijn voor plaatsing van de kwartfinale , Kroatie daarentegen was in 2018 nog finalist, maar verloor in de Finale van Frankrijk. Kroatie heeft een sterke middenveld, maar de aanval is hun zwakste kant. Japan moet helaas Kou Itakura missen vanwege 2 gele kaarten, maar beschikt nog over Ristsu Doan , die als invaller  reeds twee keer gescoord heeft.

ZUID- KOREA VS BRAZILIE

Is de 2dewedstrijd op de maandagmiddag. Voor Brazilie een emotionele wedstrijd omdat hn voetballegende Pele in het ziekenhuis ligt, waarbij zijn gezondheid erg ontstabiel is. Wel prettig nieuws voor de selectie is de terug van de herstelde Neymar.Coach Tite zegt dat zijn spelers op hun hoede moeten zijn voor Zuid-korea. Zuid- Korea  won van Portugal, Kameroen won van Brazilie, Tunesie won van Frankrijk, Japan won van Duitsland en Spanje.We moeten hieruit een les leren, dat ook de mindere landen van de grote toppers willen winnen.Brazilie en Zuid- Korea komen elkaar voor het eerst tegen op een WK. Eerder dit jaar won Brazilie met 5-1 van Zuid- Korea in een friendly, maar dit is een WK wedstrijd, hee anders dan een friendly.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportWK2022UPDATE: Mbappe schrijft geschiedenis en Frankrijk wint