(1)

WK2022UPDATE: Marokko houd Afrikaanse vlag hoog

NBA Play-off New York Knicks en Denver Nuggets winnen hun e...

In de eerste play-off van de Western Conference in de NBA stonden zaterdagavond letterlijk en figurrlijk twee grote figuren tegenover elkaar Nikola Jokic en Lebron James en de Denver Nuggets deelden d...

De selectie van Marokko heeft laatste achtergebleven Afrikaans voor sensatie gezorgd door het sterke Spanje af te houden van de kwartfinale door de penaltyserie te winnen van Spanje.

Marokko, die Spanje verraste met goed voetbal in de round of 16 dinsdagmiddag gespeeld in Qatar 2022.Marokko wist in de 1ste, de 2de helft en ook in de verlenging van 2x 15 minuten staande te houden tegen Spanje en liet geen doelpunten tegen.Ondanks de wissels bij Spanje kon de ploeg geen opening vinden in de verdediging van Marokko.

Aangezien er niet gescoord werd moest de penaltyserie een winnaar naarvoren brengen. Spanje was bar slecht in het nemen van de penalties, zelf aanvoerder Sergio Busquets behoorde tot de rij van penalty missers.De penalty nemers bij Marokko straalden zekerheid uit en heeft ze gebracht naar de kwartfinale, waar ze wachten op de winnaar van Portugal vs Zwitserland. Marokko schakelt niet alleen Spanje uit, maar schrijft ook gelijk geschiedenis en plaatst zich voor het eerst in haar voetbal geschiedenis voor de kwartfinale.

KOPZORGEN BIJ FRANKRIJK DOOR BLESSURE KYLAN MBAPPE.

Kylan Mbappe die tegen Polen een fantastische wedstrijd speelde en zelfs twee keer tot scoren kwam, ontbrak disdagochtend op de training van Frankrijk, het blijkt dat de 23 jarige aanvaller tegen Polen een blessure opliep, hoe ernstig de blessure is werd niet vrijgegeven door de medische staf van Frankrijk.Voorafgaand aan de training was er een lang gesprek tussen de bondscoach en de bondsarts, het resulaat van het gesprek is niet bekend.

DI MARIA EN GOMEZ NIET INZETBAAR VOOR ARGENTINIE TEGEN NEDERLAND.

Het is nog vrijwel onzeker als Di Maria en Gomez vrijdag in de kwartfinale voor Argentinie zullen uitkomen tegen Nederland.Di Maria, die eerder een blessure opliep is nog nie helemaal fit. De 34-jarige aanvaller kampt met een blessure  en deed disndagochtend niet met de volledige training mee.Gomez, die als invaller kwam voor Di Maria  heeft een enkelblessure.