woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

WK2022UPDATE: De vier beste landen van Qatar2022 zijn bekend

lees ook ...

Florentino Perez bevestigt komst Mbappe naar Real Madrid

Real Madrid president Florentino Perez heeft zaterdagmorgen aan de spelers groep verteld dat komend seizoen Kylian Mbappe voor Real Madrid zal uitkomen. De 25-jarige Franse international Kylian...

Na de kwartfinale wedstrijden vrijdag en zaterdag is nu bekend wie de vier beste landen van het WK2022 in Qatar zijn en die zullen strijden om de finale plek op 18 december.

Het begon vrijdagmiddag met de uitschakeling van het sterk geachte Brazilie, die het na de strafschoppen serie moest afleggen tegen Luka Modric en zijn vrienden Kroatie, daarna volgde de wedstrijd waarna een ieder uitkeek, de vroege finale zoals velen het noemden Argentinie tegen Nederland, ook deze wedstrijd moest uiteindelijk via de strafschoppen serie een winnaar aanwijzen en het was Argentinie die zich uiteindelijk wist te plaatsen voor de halve finale,de wedstrijd met een record aantal van 18 gele kaarten.

Zaterdagmiddag de twee andere kwartfinale wedstrijden met als verrassing Morokko, die het gedurft had om Spanje uit het tournooi te gooien en het op te nemen tegen Portugal die niet te kampen had met blessures maar wel met fenomeen Cristiano Ronaldo, die het een ieder duidelijk wilde makendat hij geen wisselspeler is, ondanks zijn leeftijd van 37 jaar.Portugal durfde het in de kwartfinale te starten zonder Ronaldo in de basis wat hun later duur is komen te staan, want Morokko won met 1-0 en werd hierdoor het eerste Afrikaans land die de halve finale bereikt in een World Cup.Daarna het schaakspel tussen Frankrijk, de titelverdediger en Engeland.Het werd een 2-1 overwinning voor de Fransen, waarbij Harry Kane nog een penalty omhoog schoot en daarmee Engeland een verlenging onthield.

Dinsdag wordt gestart met de halve finale tussen Argentinie met Lionel Messi die erop gebrand zijn de finale te halen en wereldbeker te veroveren, maar ook een kroatie  die voor de 2de keer keer op rij zich voor de finale wilt plaatsen.Woensdag hebben we de grote verrassing van het tournooi  Morokko tegen titelverdediger Frankrijk.Krijgen we weer een finale Frankrijk vs Kroatie of wordt het tocn Argentinie vs Frankrijk of ziet Morokko kans om ook in de halve finale voor een stunt te zorgen en zich te plaatsen voor de finale. Bij Morokko gelooft men dat het kan, de finale halen .Zondag en Maandag twee rustdagen  voor de vier beste voetballanden van de wereld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportWK2022UPDATE: De vier beste landen van Qatar2022 zijn bekend