maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

WK2022UPDATE: Australie voor de tweede keer naar Knock-out fase

lees ook ...

UFC VEGAS 87/ Verliezen is geen optie voor Rozenstruik aans...

De Surinaamse MMA-vechter Jairzinho '' Bigi Boi Rozenstruik komt aanstaande zaterdag in actie tijdens het UFC Vegas87 en zal het opnemen tegen Shamil Gaziev. In het main eventvan de UFC APEX te...

De selectie van Australie heeft woensdagmiddag in Qatar voor de tweede keer in een  World Cup geplaatst voor de knock-out fase door met 1-0 te winnen van Denemarken.

In de wedstrijd tegen Tunesie wonnen ze hun 1ste WK wedstrijd sinds 2010 en vanmiddag wonnen ze van het sterk geachtte Denemarken met 1-0. Australie plaatst zich hierdoor samen met de titelhouder Frankrik voor de knock -out fase.In de 1ste helft hielden Australie en Denemarken elkaar flink in evenwicht, waardoor er niet werd gescoord in de 1ste helft.

In de 2de helft zagen wen een iets wat meer aanvallend Australie, die plotseling geloof had in een plaatsing voor de volgende ronde.Uiteindelijk was het Mathew Leckie, de middenvelder bij Australie die doelman Kasper Schmeichel verraste met een laag diagonaal schot tussen de benen van Joakim Maehle en zo kwam Australie op een 1-0 voorsprong die ze niet meer uit handen gaven en zich voor de 2de keer wisten te plaatsen voor de knock -out fase. De eerste keer was dat in 2006 met als coach de Nederlander Guus Hiddink.In de andere wedstrijd won Tunesie met 1-0 van Frankrijk, die zich reeds had geplaatst voor de 8ste finale. Frankrijk trad de wedstrijd aan met een reresve elftal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportWK2022UPDATE: Australie voor de tweede keer naar Knock-out fase