maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

WK2022 UPDATE: Robert Lewandowski scoort voor het eerst op een WK

lees ook ...

NATIO Suriname speelt in maart oefen interland in Nederland

Het bestuur van de Surinaamse voetbalbond heeft woensdag op hun website aangegeven dat NATIO Suriname in de maand maart in Nederland een oefen interland speelt tegen Martinique Natio Suriname s...

De 34-jarige Poolse international en speler van Barcelona Robert Lewandowski scoort voor het eerst op een World Cup en zorgt voor drie belangrijke punten voor Polen in Groep C.

Polen speelde de eerste wedstrijd in Groep C gelijk tegen Mexico en moest zaterdag winnen om alsnog een kans te maken zich te plaatsen voor de volgende ronde.Saoedi Arabie die een stunt uithaalde in de 1ste wedstrijd tegen Argentinie was aan zichzelf en de supporters verplicht goed voor de dag te komen tegen Polen.Saoedi Arabie speelde een frisse wedstrijd en kreeg nog een penalty  die niet werd benut.Saoedi Arabie kreeg vooral in de 2de helft een aantal goede kansen die niet werden benut.De coach van Saoedi Arabie gaf na de wedstrijd aan trots te zijn op zijn spelers, een blunder vrij laat in de wedstrijd heeft ons de das omgedaan .

Het werd de wedstrijd van Robert Lewandowski, die opzoek was naar zijn eerste WK doelpunt, in de 1ste wedstrijd tegen Mexico zag hij zijn penalty nog gestopt worden door de doelverdediger van Mexico.Lewandowski scoorde het 2de doelpunt voor Polen.Vlak voor rust was het Piotr Zielinski die Polen op een 1-0 voorsprong bracht.5minuten daarna kreeg S. Arabie een penalty die  werd gestopt door de keeper van Polen, in de rebound zag Mohammed Al- Breik zag hij poging tot scoren gestopt worden door de poolse keeper.Lewandowski werd uitgeroepen tot Man of de match.

Later in de wedstrijd Argentinie vs Mexico moet gaan blijken hoe belangrijk de overwinning van Polen wel geweest zal zijn. Polen heeft 4 punten uit 2 wedstrijden. S. Arbaie 3 uit 2 wedstrijden .  Argentinie  0 punt uit 1 wedstrijd.

TEGENVALLER VOOR BELGIE ” LUKAKU TOCH NOG NIET FIT”

Bij Belgie had men hoop dat Romelu Lukaku alsnog fit zou zijn voor de volgende wedstrijd tegen Marokko, maar de spits lijkt de race tegen de klok niet te gaan halen. Bondscoach Roberto Martinez geeft wel aan dat het de goede kant opgaat met Lukaku, hij ligt voor op schema zegt Martinez, hij heeft twee keer met de groep meegetraind en het zag er goed uit, het leek er eerst op alsof de aanvaller de gehele groepsfase aan zich voorbij zou moeten laten gaan.Lukaku zal waarschijnlijk in de laatste groepswedstrijd van Blegie enkele minuten maken voor Belgie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportWK2022 UPDATE: Robert Lewandowski scoort voor het eerst op een WK