maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

WK2022 UPDATE: Penaltyseries ingroepsfase WK 2026

lees ook ...

“Ik ben tevreden met de overwinning “zei Xavi He...

Coach Xavi Hernandez is tevreden met de 1-0 overwinning   van Barcelona op Girona zaterdagmiddag in de  La Liga. Ik had graag gezien dat we de wedstrijd met 4-0 hadden gewonnen  zei de Barcelona co...

De FIFA overweegt om vanaf het WK van 2026 penaltyseries te introduceren in de groepsfase met als doel bonuspunten te verdienen wanneer een wedstrijd gelijk geeindigd .

Tijdens het WK van 2026 dat gehouden zal worden in de USA,Canada en Mexico zijn er niet 32 maar 48 landen die mee zullen doen, dat betekent zesien poules van 3 landen, in plaats van de acht landen van vier zoals nu het geval is in Qatar.Omdat in 2026 de uitslagen wel eens dichterbij elkaar zouden  kunnen liggen, overweegt de FIFA een nieuw systeem te introduceren waarbij wedstrijden beslist worden door strafschoppen. Het gevaar hierin is wel dat het mogelijk zal kunnen leiden tot samenzwering.

In Qatar zijn totnutoe 9 wedstrijden in een gelijspel geeindigd, waarvan vijf zonder doelpunten.Het is wel echter niet zeker dat het nieuwe systeem er komt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportWK2022 UPDATE: Penaltyseries ingroepsfase WK 2026