Amsterdam
0
(0)

WK2022 UPDATE: Gelijkspel geeft Duitsland nog hoop

De Philadelphia 76ers heeft zich woensdagavond weten te plaatsen voor de NBA Play-offs door de 105-104 overwinning op Miami Heat. Een nagelbijter wedstrijd heeft de 76ers zich alsnog weten te plaat...

Aanvaller Niclas Fullkrug geeft met een mooie uithaal  Duitsland nog hoop om de volgende ronde te halen door de gelijkmaker te scoren tegen Spanje.

Het werd een heel interessante wedstrijd tussen de twee oude rivalen Spanje en Duitsland, het werd uiteindelijk een gelijkspel 1-1. In de 1ste helft vergaten beide ploegen ondanks goedspel te scoren, waardoor ze de rust ingingen met een 0-0 gelijke stand.In de 2de helft zagen we hetzelfde beeld met beide ploegen die goed voetbal lieten zien tot de ingevallen Alvaro Morata, de score opende voor Spanje en zo een verandering bracht op het score bord. Bij Duitsland was het de ingevallen Niclas Fullkrug die met een prachtig afstand schot Duitsland nieuw leven inblies en zo de stand op 1-1 bracht, wat later ook de eindstand zou zijn in de wedstrijd. De laatste speelronde in deze poule zal beslissen wie en wie doorgaan naar de achtste finales. Duitsland neemt het op tegen Costa Rica, die vandaag iedereen verrastte met een overwinning op Japan. Spanje neemt het in de laatste groepswedstrijd op tegen Japan.

De stand in de Poule :

1. Spanje  2  4 punten     2.  Japan  2  3 punten   3. Costa Rica  2 3 punten   4. Duitsland 2  1 punt.

MAROKKO STORT BELGIE IN DIEPE ROUW

Door de overwinning van Marokko tegen Belgie, is de kans kleiner geworen dat de Belgen zich nog kunnen plaatsen voor de volgende ronde. Marokko won met 2-0 van Belgie.Belgie moet in de laatste groepswedstrijd tegen Kroatie er hard tegen aangaan.Aangezien Kroatie eerder op de dag zorgde voor de uitschakeling van Canada. In de Belgische kranten wordt de selectie van Coach Martinez tot de grond gelijk gemaakt, zelfs het invallen van Lukaku kon ons niet helpen aan een doelpunt.Ook keeper Courtois die in de fout ging bij het 1ste doelpunt van Marokko moest het ontgelden.

In Amsterdam, Nederland moest de Politie eraan te pas komen om orde op zaken te stellen, nadat enkele supporters van Marokko meenden hun overwinning op Belgische uitbundig te mogen vieren en zo de straat op te gaan en de orde te verstoren, bijkans 500 van die gasten werden opgepikt.

UITDAGENDE WOORDEN VAN COACH HERDMAN VAN CANADA PRIKKELT KROATIE.

Herdman , de coach van Canada had daags voor de wedstrijd tegen Kroatie aangegeven dat zijn ploeg, de kroaten een kopje kleiner zou maken, wij behoren hier te zijn in Qatar zei hij nog tegen zijn spelers. Wij verdienen respect reageerde de coach van Kroatie op de uitspraken van Herdman  en dat respect liet de selectie van Kroatie dat ook zien in de wedstrijd. Kroatie wees Canada alle hoeken van het veld en won dan ook verdient de wedstrijd met 4-1 en daardoor ligt Canada eruit, tenzij het nog dat ze laatste wedstrijd in de groep moeten spelen.Bedankt voor de prikkel was de boodschap van de  coach van Kroatie  Zlatko Dalic aan het adres van Herdman(Canada).Alphonso Davies, had nog een troost prijs voor Canada, door het eerste doelpuntvan Canada ooit op een WK te scoren.