zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

WK2022 UPDATE: B elftal Brazilie verliest en toch naar achtste finale

lees ook ...

Paris2024 World Athletics looft bonus uit tijdens Olympisch...

De World Athletics is de eerste internationale sportfederatie die een extra bedrag beschikbaar stelt voor de kampioenen tijdens de aanstaande Olympische Spelen in Parijs. Wie een gouden medaill...

Het B-elftal van Brazilie heeft in de laatste groepswedstrijd met 0-1 verloren van Kameroen en daarmee is  Kameroen het eerste afrikaansland dat van Brazilie weet te winnen in een World Cup.

Bondscoach Tite van Brazilie heeft in de laatste groepswedstrijd tegen Kameroen een B-elftal het veld op gestuurd.Het B-elftal liet prachtig voetbal zien met Gabriel Jesus, Daniel Alves, Militao, Rodrygo in de basis.Brazilie was ongeveer 58% in balbezit, kreeg ongeveer elf corners, maar vergaat te scoren. De ruststand was nog 0-0. In de 2de helft bracht coach Tite wat wissels met onder andere Raphinha, maar dat mocht niet baten geen doelpunten bij Brazilie totdat Kameroen in extra minuten uit een  counter wist te scoren en kameroen op een 1-0 voorsprong kwam, Brazilie probeerde wat terug te doen, maar ondanks de ongeveer 15 scoten op het doel van kameroen, bleef de stand 1-0 voor Kameroen. De doelpunten maker bij Kameroen kreeg voor het uittrekken van zijn shirt zijn 2de gelekaart(Rood) en kon het feest na de wedstrijd niet meemaken.Aangezien in de andere wedstrijd Zwitserland met 3-2 van Servie won, gaan Brazilie en Zwitserland over naar de achtste finales, waar Brazilie het maandag zal opnemen tegen Zuid- korea.

30 PLUSSERS TEAM VAN URUGUAY UITGESCHAKELD.

Ondanks de overwinning van Uruguay op Ghana, heeft Uruguay zich niet weten te plaatsen voor de 8ste finales, daar Zuid-Korea met 2-1 wist te winnen van Portugal, gaan zij samen met Portugal over naar de 8ste finales. Een zwaar teleurgestelde Luis Suarez na de wedstrijd en een gefrusteerde Cavanni, die alles wat in zijn buurt kwam weg trapte.Ronaldo troostte zich na de wedstrijd tegen Zuid- korea dat verliezen niet leuk is, maar we hebben ons geplaatst dat is belangrijk.

WEDSTRIJDEN ACHTSTE FINALES NU EEN FEIT.

3 December     Nederland –   USA       Argentinie vs  Australie

4  December   Frankrijk –   Polen        Engeland vs Senegal

5  December    Japan  – Kroatie          Brazilie vs Ghana

6  December    Marokko – Spanje      Portugal  vs Zwitserland

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportWK2022 UPDATE: B elftal Brazilie verliest en toch naar achtste finale