Amsterdam
0
(0)

WK2022 UPDATE: Australie pakt eerste punten in Qatar

De ploeg van coach Xabi Alonso Bayern Leverkusen schreef zondagmiddag geschiedenis in de Duitse competitie door Bayern Munchen te onttronen en voor het eerst kampioen te worden van Duitsland. D...

De nationale voetbalselectie van Australie hersteld zich na gevoelige nederlaag tegen Frankrijk en wint met 1-0 van Tunesie in hun tweede wedstrijd in Qatar.

Voor Australie was het doel duidelijk tegen Tunesie, dat was alleen een overwinning kon ze nog een ans geven om zich te plaatsen voor de volgende ronde.Australie startte de wedtrijd daarom zeer aanvallend en gelijk zoekend naar een doelpunt en die kwam ook in de 23 ste minuut van de 1st helft via het hoofd van Mitchell Duke.Aangezien biede ploegen niet tot scoren kwamen gingen de ploegen de kleedkamer binnen met een 1-0 rust voor Australie.Helaas wisten beide ploegen ook in de 2de helft het publiek in het Al Janoub stadion niet te bekoren met goed voetbal. Australie bleek tevreden te zijn met de 1-0 overwinning en wacht op het resultaat van de wedstrijd tussen Frankrijk en Denemarken om te zien wat ervan ze erwacht wordt in hun laatste groepswedstrijd tegen Denemarken.

NAO LANG VERLAAT VROEGTIJD TRAINING NEDERLANDSELFTAL.

Het blijkt dat Nao Lang na de wedstrijd tegen Ecuador een lichte blessure heeft overgehouden.Na een duel tijdens de training met Malacia verliet hij het trainingsveld.Lang wilde door trainen maar bondscoach Van Gaal weer hield hem dat te doen.Zaterdag had de Nederlandse een lichte training ingelast na het gelijkspel vrijdag tegen Ecuador.

‘DO OR DIE’ WORDT HET VOOR ARGENTINIE TEGEN MEXICO

Alleen een overwinning op Mexico kunnen Lionel Messi en vrienden in leven houden voor verdere deelname aan Qatar 2022.Een verlies of gelijkspel brengt de Argentijnen dichtbij een uitschakeling in het tournooi.Argentinie verloor de 1ste wedstrijd met 2-1 van Saoedi Arabie.Argentinie behoort samen met Brazilie las topfavoriet om het tournooi te winnen.Voor de kleine  Argentijn is het zijn laatste World Cup.Vanwege de moeilijke situatie waarin de Argentijnen verkeren zal er zeer aanvallend gespeeld worden door Messi en zijn vrienden.Mexico speelde gelijk tegen Polen en wil ook de drie punten pakken. De coach van Mexico  Gerardo Martino, geboren in Argentinie heeft ook Messi onder zijn hoedegehad al was dat maar kort bij Barcelona.