dinsdag 27 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

WK zwemmen Sharon Rouwendaal wereldkampioen op de vijf kilometer

lees ook ...

NBA Boston Celtic verstevigen koppositie door achtste overwi...

De Boston Celtics boekten zaterdagavond hun achtste overwinning op rij in de NBA competitie tegen de New York Knicks en zijn nu de absolute koploper in de Eastern Conference. In Madison Square ...

De Wk zwemmen in Doha zijn voor zwemster Sharon Rouwendal een groot succes geworden want na de 10 kilometer te hebben gewonnen wist ze nu ook vijf kilometer op haar naam te schrijven.

De openwaterzwemster won eerder de 10km na een spectaculaire  eindsprint en woensdag wist ook de 5 km op haar naam te schrijven. Jammer voor Sharon  dat de 5 km geen Olympische discipline is maar daar glimt de gouden medaille niet minder om.Het is overigens voor de 30-jarige zwemster de 1ste keer dat ze werelds beste is op de 5 km.Van Rouwendal tikte vorig jaar op het WK in Fukuoka als 2de aan, achter Leonie Beck. De Duitse kwam dit keer niet in Qatar niet in de buurt van het podium , waardoor Sharon zich kon focussen op andere concurrenten.

Van Rouwendal heeft nog ongeveer 170 dagen om zich klaar te stomen voor de Olympische Spelen. Ze hoopt tijdens Paris 2024 het zilver van Tokyo 2020 op de 10 km openwaterzwemmen weer t upgraden naar een gouden plak. Er staat gelukkig al sinds  Rio de Janeiro2016 al een olympische titel op haar naam. Dankzij haar overwinning op de 10 km in Doha is ze verzekerd van kwalificatie voor Parijs 2024.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportWK zwemmen Sharon Rouwendaal wereldkampioen op de vijf kilometer