Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

WK vrouwenvoetbal in 2023 naar Australië en Nieuw-Zeeland

Geplaatst

op

Img D12fc9cd60ef 1

Het WK voor vrouwen zal in 2023 georganiseerd worden door Australië en Nieuw-Zeeland. Met deze stemming wordt de enige overgebleven kandidaat Colombia verslagen. Eerder haakten Brazilië en Japan af als kandidaten.

Australië en Nieuw-Zeeland hebben door de evaluatiecommissie de beste beoordeling verkregen. De bestuursleden van de FIFA hoefden zich zich overigens niet te houden aan de adviezen van de commissie. 

De toewijzing van het WK voor vrouwen zou eigenlijk eerder hebben plaats gevonden tijdens een congres in Ethiopië. Deze bijeenkomst heeft niet kunnen plaatsvinden vanwege de corona en was daarom uitgesteld. Aan het WK zullen 2023 mogen 32 landen deelnemen. Vorige WK waren het er 24 landen.

Het Nederlands vrouwenteam hebben in 2015 voor het eerst gedebuteerd op het WK. De Oranje Leeuwinnen wisten vorig jaar als Europees Kampioen de finale op het WK in Frankrijk te bereiken. De vrouwen van de Verenigde Staten waren te sterk in de finale en versloegen de Oranje Leeuwinnen met 0-2.

Het zal voor negende keer zijn dat het WK voor vrouwen wordt georganiseerd. 1991 was de eerste editie van het WK in China. De Amerikaanse voetbalsters hebben zich al vier keer tot wereldkampioen weten te bekronen.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Sport

Thierry Henry maakt “Black Lives Matter” statement

Geplaatst

op

Img B6bef65dae6b 1

In de Amerikaanse competitie ook wel genoemd de Major League Soccer heeft Montréal-coach Thierry Henry een indrukwekkende statement gemaakt tegen racisme. De Fransman ooit een begeerde topspits knielde 8 minuten en 46 seconden lang, dit was zijn eerbetoon aan de door politiegeweld overleden Amerikaan George Floyd.

Het waren exact de 8 minuten en 46 seconden. Zo lang was het dat de politieman zijn knie in de nek van George Floyd drukte, waardoor de Afro Amerikaan overleed. Het overlijden van George Floyd heeft wereldwijd protesten tegen racisme los gemaakt.

Thierry Henry heeft donderdagavond zijn steun betuigd aan de Black Lives Matter movement. Momenteel is de ex-topspits coach van Montréal Impact in de Major League Soccer.

Thierry Henry knielde tijdens het duel Montreal vs New England Revolution. Het knielen duurde net zo lang als de doodsstrijd van Floyd duurde. “Veel meer uitleg is er niet nodig, denk ik”, aldus Henry.

Culturu.com

Lees verder

Sport

Nederlands elftal oefent tegen Spanje

Geplaatst

op

Img 695f0af4d68c 1

De Oranje leeuwen spelen hun eerste oefenwedstrijd op 11 november tegen Spanje. Deze wedstrijd was eerder gepland op 29 maart maar door coronapandemie was deze komen te vervallen. De wedstrijd zal worden gespeeld in Amsterdam, de Johan Cruijff Arena.

De KNVB heeft al eerder bekendgemaakt dat alle wedstrijden van het Nederlands elftal zullen worden gespeeld in de Amsterdam arena.

Oranje start met een wedstrijd tegen Polen op 4 september inde Amsterdam arena dit in het kader van de Nations League.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen