dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

WK 2022 UPDATE: Cristiano Ronaldo scoort en schrijft geschiedenis

lees ook ...

Ajaxvrouwen dankzij blunder keeper Van Eijk onderuit tegen R...

De vrouwen van Ajax hebben hun uitstekende start in de groepsfase van de Championsleague donderdag niet kunnen voortzetten en verloren met 0-3 van een beter spelend Roma. In Italie, in het stadion ...

De 37-jarige Cristiano Ronaldo opende de score voor Portugal tegen Ghana in de 3-2 overwinning in Qatar en schreef gelijk geschiedenis door de 1ste speler te zijn die op 5 verschillende WK’s een doelpunt wist te scoren.

Cristiano Ronaldo, die de afgelopen dagen vaker in het nieuws is geweest vanwege zijn  uitspraken in een interview over de Engelse club Manchester ,stond donderdagmiddag in de basisopstelling bij Portugal. Het betrof hier de wedstrijd in Groep H in Qatar. Beide ploegen kwamen na de eerste 45 minuten niet tot scoren. In de 2de helft kreeg Portugal een penalty toegewezen en niemand anders dan Cristiano Ronaldo wist de penalty te verzilveren voor zijn land en daarmee verbrak hij ook een record, door de 1ste  speler te worden die op 5verschillende WK’S een doelpunt wist te scoren.Zijn 1ste doelpunt was in 2006 tegen Iran, in 2010 tegen Noord Korea, in 2014 tegen Ghana en in 2018 een hattrick tegen Spanje en een goal tegen Marokko.Pele en Uwe Seeler gingen hem voor die in  vier WK’s scoorden en wel 1958, 1962, 1966 en 1970.De clubloze Portugese international aast op dit tournooi nog  op een memorabel record.De wedstrijd tegen Ghana is zijn 192ste interland. Mocht Portugal de kwartfinale halen dan is Ronaldo wereldrecordinternational. Overigens met zijn 37 jaar is dit zijn laatste World Cup.

Na het doelpunt van Ronaldo wist Ghana de gelijkmaker in te tikken, maar het waren Jao Felix en Leao die Portugal op een 3-1 voorsprong brachten, maar Ghana wist in de laatste minuten nog een 2de doelpunt te scoren, maar niet voldoende om de 3 punten te pakken.Eerder speelden Uruguay en Zuid-korea in deze poule gelijk 0-0, terwijl Zwitserland met 1-0 won van Kamerroen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportWK 2022 UPDATE: Cristiano Ronaldo scoort en schrijft geschiedenis